Pielispakarin leipomo kasvaa Nurmeksessa

Pielispakari tarvitsee lisätilaa Nurmeksessa. Toimitusjohtaja Erkki Timosen mukaan leipomo suunnittelee uutta liiketoimintaa, johon se tarvitsee entisten noin 2 100 neliön lisäksi lisää tuotantotilaa noin 800 neliötä. Yritys kertoo suunnitelmistaan tarkemmin, kun laajennus on varmistunut.

leipomoteollisuus
ruisleipä
Pielispakari

Leipomo toimii kaupungin vuokralaisena entisissä meijerin tiloissa Porokylässä. Pielispakarilla on reilut 30 työntekijää. Tärkeimmät tuotteet ovat karjalanpiirakat, kukot ja ruisleivät. Päämarkkina-alue on Itä-Suomi. Lisäksi yritys valmistaa Keskolle Pirkka-tuotteita ja harjoittaa pienimuotoista vientiä Ruotsiin. Leipomo on perustettu 1992.

Nurmeksen kaupunginhallitus käsittelee liki puoli miljoonaa euroa maksavaa laajennusta maanantaina. Kaupunki hakee tilamuutoksiin myös valtion rahoitusta Pohjois-Karjalan ELY-keskukselta.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala