Muotikonsultti: Printtikuviot Linnan juhlien uutuus

Aamu-tv:ssä vieraillut muotikonsultti Leena Sarvi sanoo, että ihmiset haluavat viestiä pukeutumisellaan entisestä enemmän. Tämän takia erilaiset printtikuviot olivat tänä vuonna suosittuja Linnan juhlissa. "Itsenäisyyspäivän juhlat olivat tänä vuonna todella tyylikkäät."

Umayya Abu-Hannah.
Suomen itsenäisyyttä juhli presidentinlinnassa lähes 2000 juhlijaa. Pukuloistoa arvioi Aamu-tv:n haastattelussa tyylikonsultti Leena Sarvi.

Sarvi on seurannut Linnan vieraiden pukeutumista vuosia.

Moni naisvieras oli valinnut Linnaan vintage-puvun. Esimerkkinä Sarvi mainitsee brändiasiantuntija Lisa Sounion, jonka asussa näkyi Sounion isän armeija-aikainen valokuva.

- Kunnioituksena omalle isälleen Sounio oli valinnut itsenäisyyspäivänä esiliinamaisen lisukkeen, jossa näkyi isän kuva. Todella kaunis kokonaisuus, Sarvi ihastelee.

Myös kirjailija Umayya Abu-Hannan näyttävä printtipuku ja kampaus kiinnostivat Sarvea. Sen sijaan muotikonsultti paheksuu sitä, että Umayya Abu-Hanna antoi kesken kättelyn presidentti Haloselle tyttärensä kirjeen.

- Tämä ele ei sopinut ollenkaan tilaisuuden luonteeseen, Sarvi sanoo.

Halonen loisti jälleen

Sarven mielestä presidentti Tarja Halosen sinisävyinen puku oli ihana. Halonen käytti suunnittelija Kirsti Kasnion suunnittelemaa vaatetta jo viime kesänä Ruotsin kruununprinsessan Viktorian ja prinssi Danielin häissä.

- Vaate henkii menneitten vuosikymmenten takaista glamouria, Sarvi ihastelee.

Sarven mielestä kokonaisuudet olivat tänä vuonna kunnossa Linnassa.

- Annan täydet pisteet kampaajille ja meikkaajille, joiden kädenjälki täydensi asujen ilmettä. Kampaajat olivat uurastaneet todella paljon ja tehneet mielettömiä kampauksia, jotta pukujen ilme tulisi esiin, Sarvi kiittelee.

Väreistä Sarvi nostaa esiin vihreän.

- Vihreää eri sävyissä näkyi yllättävän paljon, Sarvi sanoo.

Linnassa nähtiin perinteiseen tapaan myös paljon sinisävyisiä asuja.

- Vaaleat värit vaativat meiltä vaaleilta suomalaisilta paljon, koska silloin meikin ja kampauksen täytyy olla todella kunnossa, Sarvi sanoo.

Linnan kuningattaria olivat Leena Harkimo, Tanja Karpela ja Jutta Urpilainen

Pukujen kärkikaartiin Sarvi nostaa Eija-Riitta Korholan mustan rusettipuvun, joka paljasti myös kantajansa selän.

- Kun selkä on kunnossa, sitä kelpaa myös näyttää, Sarvi sanoo.

Muotikonsultti kehuu myös Tanja Karpelan punaista juhla-asua.

- Karpelalla on luontaiset ominaisuudet kantaa miltei asua kuin asua, mutta punainen on hänelle hyvin poikkeuksellinen väri. Se kuitenkin sopii Karpelalle hyvin, Sarvi kiittelee.

Myös demareiden puheenjohtajan Jutta Urpilaisen vaate saa kehut Sarvelta.

- Urpilaisen asu oli todellinen nappisuoritus. Jukka Rintalan suunnittelema asu oli täydellinen kokonaisuus, jota kampaus ja meikki täydentävät, Sarvi kiittelee.

Rohkeimman pukeutujan palkinto menee Karita Mattilalle, jonka musta vaate oli hyvin paljastava.

- Mattila ei ole mikään Arkalan mamman tyttö, se on monissa yhteyksissä jo aiemmin nähty. Mattila oli varmasti Linnan ainoa nainen, joka pystyi kantamaan paljastavan asun hyvin luontevasti, Sarvi sanoo.

Sarvi nostaa Linnan kärkikaartiin myös Leena Harkimon.

- Harkimo oli ehdottomasti yksi illan kuningattarista, Sarvi ihastelee.