Timo Haanpään dokumentti festivaaleille

Lapin yliopiston videoilmaisun yliopisto-opettaja Timo Haanpään ohjaama dokumenttielokuva Hiljaa toivotut on valittu Docpoint dokumenttielokuvafestivaalien kotimaiseen esityssarjaan.

dokumenttielokuvat

Hiljaa toivotut on dokumenttielokuva kahdesta lapsettomasta parista. Lapsettomuus pakottaa heidät miettimään elämänsä tarkoitusta ja tulevaisuutta – lapsen kanssa tai ilman. Elokuvaa kuvaillaan tunnematkaksi pitkässä hedelmöityshoitoputkessa, jossa elämä kaventuu kodin ja lapsettomuusklinikan välille.

Hiljaa toivotut on ensimmäinen suomalainen pitkä dokumenttielokuva tahattomasta lapsettomuudesta. Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on ollut elokuvan valmisteluvaiheesta saakka mukana mahdollistamassa elokuvan syntyä.

Suomessa joka viides pariskunta kohtaa tahattoman lapsettomuuden. Joka viides hedelmöityshoidot aloittava pari ei saa lasta useidenkaan hoitokertojen jälkeen.

Docpoint dokumenttielokuvafestivaalit järjestetään Helsingissä 25.–30.1.2011. Festivaali on pohjaismaiden suurin dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali. Kotimaiseen esityssarjaan tarjottiin 81 elokuvaa, josta festivaaleille valittiin 11 elokuvaa.

Lähteet: YLE Lappi