Taloja ilman vettä Rovaniemellä

Vesijohdon rikkoontuminen on katkaissut vedenjakelun Mätäspolulla Rovaniemen Korkalovaarassa. Tiellä olevat kahdeksan taloa eivät saa juoksevaa vettä.

Vesikatkos

Vesilaitos Napapiirin Vesi aloittaa vuodon korjaamisen torstai-aamuna 9.12.2010. Vesikatkos kestää torstai-iltaan saakka. Vesi luvataan kytkeä takaisin verkostoon mahdollisimman pian.

Kontsasin mukaan Napapiirin Veden kaikki kolme kaivinkonetta ovat nyt putkien saneeraus- ja korjaustöissä eri puolilla maakuntaa. - Kun ensimmäinen kaivinkone vapautuu, se aloittaa kaivuutyöt vuotokohdalla torstaiaamuna.

- Epäilen, että routa on tehnyt tepposet vanhalle valurautaputkelle, sanoo verkostomestari Anne Kontsas.

Kontsasin mukaan Napapiirin Veden kaikki kolme kaivinkonetta ovat nyt putkien saneeraus- ja korjaustöissä eri puolilla maakuntaa. Vesikatkon jälkeen vedessä voi esiintyä värimuutoksia, joka ei kuitenkaan ole terveydelle vaarallista. Vettä juoksutettaessa värjääntymät poistuvat vedestä

Vesilaitos on tuonut kaksi vedenjakelupistettä eli vesipasaa, jotka sijaitsevat Mätäspolku 1:n ja 8:n kohdalla.

Vesilaitokselta kerrotaan, että vesikatkon jälkeen vedessä saattaa esiintyä värimuutoksia, joka ei kuitenkaan ole terveydelle vaarallista. Vettä juoksutettaessa värjääntymät poistuvat vedestä.

Lähteet: YLE Lappi