Juomatölkkitehdas onnenpotku Hämeenlinnalle

Puolalaisen juoma- ja säilykepurkkeja valmistavan yrityksen sijoittuminen Hämeenlinnaan vaati pitkiä neuvotteluja. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mielestä kyseessä on vuosiin merkittävin teollinen investointi Hämeenlinnaan.

Hämeenlinna
Juomatölkkejä
Hämeenlinnassa valmistuu kohta tölkkejä poikineen kun tölkkijätti Can-Pack avaa tehtaan Moreenin teollisuusalueelle.Brand X Pictures / Steven Allen

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että huhtikuussa alkaneissa neuvotteluissa kaupunki esitteli puolalaisyritykselle useita eri tonttivaihtoehtoja, joista Can-Pack S.A. valitsi Moreenin yritysalueen. Puolalaisyritys on ostanut Moreenista yli neljän ja puolen hehtaarin tontin, jolle se rakentaa 15 000 neliön juomatölkkitehtaan.

Puolalaisyrityksen saaminen Suomeen ja Hämeenlinnaan on hyvin merkittävä asia, koska tänne ei juuri tehdä ulkomaisia teollisuusinvestointeja, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

- Sanoisin, että tämä on vuosiin merkittävin teollinen investointi Hämeenlinnaan. Onhan meillä muita isoja hankkeita, kuten moottoritien kattaminen ja autotalo-hanke. Tässä olen vaan huomannut, että nämä kaikki tukevat toisiaan. Kun tapahtuu jossakin päin, niin se kiinnostaa silloin muita entistä enemmän.

- Tällä hetkellä valmistellaan ensimmäisiä kuvia. Lemminkäisellä on KVR-urakka eli he vastaavat sekä suunnittelusta että rakennuttamisesta. Tavoite on, että rakennuslupa olisi käsittelyssä tammi-helmikuussa ja sen jälkeen kun se on lainvoimainen, niin rakennustyöt alkaisivat. Hanke olisi sitten käytössä vuonna 2012 jossain vaiheessa.

Juomatölkkitehdas työllistää noin 150 työntekijää. Yrityksen suunnitelmissa on laajentaa toimintaa toisella linjalla, joka toisi Hämeenlinnaan vielä noin sata työpaikkaa lisää.

Lähteet: YLE Häme