Viimeinen Kylli Koski -palkinto Liisa Kalliolle

Kuvittaja-kirjailija Liisa Kallio on saanut kolmannen Kylli Koski -palkinnon lastenkulttuurin edistämisestä. Suomen Kulttuurirahaston yhteyteen perustetun Kylli Kosken nimikkorahaston varat on näin jaettu.

Kuvittaja Liisa Kallio. Kuva: Kustannusosakeyhtiö Tammi

Kuvittaja-kirjailija Liisa Kallio on luonut paitsi omiin, myös muiden kirjailijoiden teoksiin mielikuvituksellisia kuvamaailmoja. Kuvin ja sanoin hän on Kylli Kosken eli legendaarisen Kylli-tädin tavoin avannut lapsille sadun ja fantasian taikapiiriä. Näin Kallio ansaitsi Suomen Kulttuurirahaston Kylli Kosken nimiokkorahaston viimeisen Kylli Koski -palkinnon. Palkintosumma on 10 000 euroa.

Lukuisten lastenkirjojen lisäksi Kallio on kuvittanut musiikin oppikirjoja. Omia kirjoja Kalliolta on tullut kuusi, uusimpana vuonna 2010 ilmestynyt kuvakirja Pikku Papu.

Kylli Kosken nimikkorahaston perusti Suomen Kulttuurirahastoon Kylli Koski -seura. Seuran tarkoituksena on edistää lastenkulttuuria taiteilija Kylli Kosken eli Kylli-tädin hengessä. Rahaston varat on jaettu palkintoina taiteilijoille, jotka sekä kirjoittavat että kuvittavat satunsa.

Palkinto on jaettu kahdesti aiemmin. Vuonna 2006 sen sai graafinen suunnittelija ja taiteen maisteri Christel Rönns ja vuonna 2009 kuvittaja, kuvaamataidon opettaja Katri Kirkkopelto.