Parolannummessa useita varmistuneita sikainfluenssatapauksia

Parolannummen sikainfluenssatapaukset ovat kiihtyneet epidemiaksi. Kahden viime päivän aikana panssariprikaatin terveysasemalla on käynyt vajaat 200 varusmiestä, joilla on sikainfluenssaoireita. Vielä viime kuun lopussa ensimmäisen sikainfluenssatapauksen tultua ilmi panssariprikaatissa alle kymmenellä oli samanlaiset oireet. Kaikilla heillä varmistettiin H1N1-virus.

Kotimaa

Maavoimien mukaan Parolannummen terveysaseman kaikki vuodepaikat ovat täynnä, ja loput oireilevat on määrätty vuodelepoon perusyksikössä.

Oireilevilla on korkeaa kuumetta, kurkkukipuja, päänsärkyä ja voimakkaita lihaskipuja.

Vaikka varmistettuja sikainfluenssatapauksia on vasta 7, Puolustusvoimien epidemiologin Maria Virkin mukaan suurimmalla osalla sairastuneista on luultavimmin H1N1-virus.

Parolassa puhkesi talven ensimmäinen sikainfluenssa marraskuun lopulla. Vielä viime kuun lopussa ensimmäisen sikainfluenssatapauksen tultua ilmi panssariprikaatissa alle kymmenellä oli samanlaiset oireet. Varuskunnassa on 1 450 varusmiestä.

Rovaniemellä kaksi tautiepäilyä

Rovaniemellä sikainfluenssan oireita on ollut kahdella varusmiehellä. Heidän sairaustensa laatu selvinnee perjantaina, kun koetulokset valmistuvat.

Maria Virkin mukaan puolustusvoimissa seurataan nyt suurennuslasilla kaikkia varuskuntia. Hänen mukaansa tautitapaukset paljastuvat nopeasti puolustusvoimien hyvän seurantajärjestelmän ansiosta.

Lähteet: YLE Uutiset