1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Parmalat-johtajia tuomittiin vankeuteen ja korvauksiin

Italialaisen elintarvikejätin Parmalatin johtaja ja perustaja Calisto Tanzi on tuomittu 18 vuodeksi vankilaan talousrikoksista, jotka johtivat yhtiön romahtamiseen vuonna 2003. Lyhempiin vankeustuomioihin tuomittiin 16 muuta entistä Parmalat-johtajaa. Syytetyt tuomittiin myös maksamaan miljardikorvaukset

Ulkomaat

Parmalainen tuomioistuin totesi 72-vuotiaan Tanzin syylliseksi konkurssirikoksia ja rikollisia yhteyksiä koskeviin syytteisiin.

Parmalat-johtajat määrättiin myös maksamaan yhtiölle kaksi miljardia euroa sekä korvaamaan Parmalatiin investoineille noin 30 miljoonaa euroa.

Parmalat romahti vuonna 2003, kun sen tileistä paljastui 14 miljardin euron suuruinen vaje. Yritys vei kaatuessaan mukanaan yli 100 000 piensijoittajan säästöt. Yhtiö listautui uudelleen pörssiin vuonna 2005.

Jo aiemmin Tanzi on tuomittu kymmeneksi vuodeksi vankeuteen markkinoiden vääristelystä, mutta hän on valittanut tuomiosta. Asianajajansa mukaan Tanzi aikoo valittaa myös uudesta tuomiosta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi