Turkulaiselle Magenta Skycodelle vaihtoehtorokin Emma

Osa vuoden 2010 Emma-palkinnon saajista on julkistettu. Muusikin ammattilaisten raati valitsi ääni- ja kuvatallennetuottajien nimeämistä ehdokkaista joukon vuoden parhaita levyjä. Turkulaisen Jori Sjöroosin Magenta Skycode -yhtye sai Vuoden alternative/indie -Emman albumistaan Relief.

Emma-palkintoja jaetaan nyt 25. kerran. Merkkivuoden gaala järjestetään helmikuun lopulla, mutta nyt kun Emma-ehdokkaat julkistettiin, paljastettiin jo Emma-palkinnot kuudessa sarjassa.

Yksi niistä oli Vuoden alternative/indie-albumin Emma-palkinto, jonka sai turkulaisen Jori Sjöroosin Magents Skycode -yhtye ja sen albumi Relief.

Magenta Skycode on indie-rockia soittava yhtye. Sen kappaleet on tehnyt ja levylle kaikki instrumentit soittanut turkulainen Jori Sjöroos, joka tunnetaan myös PMMP-yhtyeen kappaleiden tekijänä ja Fu-Tourist-artistina.

Muut nyt julkistetut Emmat jaettiin klassista musiikkia, etnoa, jazzia, ja lastenmusiikkia edustaville albumeille sekä vuoden live-esiintyjälle. Live-esiintyjän Emman sai Jenni Vartiainen.

Klassisen musiikin Vuoden albumi -Emman sai Tiensuu / Plus Ensemble.

Vuoden etnoalbumiksi raati valitsi Palefacen levyn Helsinki-Shangri-La.

Vuoden jazzalbumi on Kuará – Psalms and Folk Songs.

Vuoden lastenlevy -Emman sai Hevisauruksen Hirmuliskojen yö.