Uusi lumipyry iskee jälleen Helsinkiin - joukkoliikenne vaikeuksissa

HSL varoittaa Helsingin seudulle iltapäivällä saapuneen lumipyryn häiritsevän joukkoliikenteen kulkua tuntuvasti. Osa lähdöistä jää ajamatta, jos lumisade on voimakasta.

lumi
Kiskojen putsaajat saavat uutta harjattavaa tänä iltana.YLE

Myös äkilliset reittimuutokset ovat mahdollisia kelistä johtuvien ongelmien vuoksi. HSL tiedottaa mahdollisuuksien mukaan yksittäisistä muutoksista HSL:n verkkosivuilla ja Poikkeusinfo-palvelun välityksellä.

Liikenteen sujumista haittaa edelleen myös alkuviikolla satanut lumi. Helsingin Bussiliikenteen liikennejohtaja Mika Seppänen kertoo pääväylien olevan kohtuullisen hyvin auratttuja nyt, mutta kantakaupungissa ajaminen on edelleen hankalaa.

– Lunta ei ole aurattu kokonaan pois, vaan sinne on viety suolaa, joka on muuttanut lumen tahmeaksi ruskeaksi massaksi. Lisäksi bussikaistat ovat todella kapeita. Jos autoilija ehdoin tahdoin pitää kiinni omasta kaistastaan, voi tulla vaaratilanteita.

Ilmatieteen laitoksen mukaan pääkaupunkiseudulle satavan lumen määrää on vaikea ennustaa, mutta se saattaa jäädä 1-5 senttiin.

– No, se kuulostaa onneksi aika vähältä, mutta toisaalta, siellä on nyt jäätä alla. Siihen kun sataa muutama sentti lunta päälle, niin tulee todella liukasta.

HSL kehottaa joukkoliikenteen matkustajia varautumaan tuntuviin liikennehäiriöihin ja noudattamaan varovaisuutta pysäkkialueilla, sillä pysäkit ovat tavallista ahtaampia lumivallien vuoksi. Pysäkkialueet ovat myös liukkaita sekä ajoradan että jalankulkualueen puolella.

Lähteet: YLE Helsinki