Kirurgi viiltää soulin ja jazzin väliin

Oululaisen Timo Heikkisen ensilevyn nimi The First Cut selittyy Heikkisen siviiliammatilla. Laulamisen ohella hän toimii kirurgina.

kirurgit
The Doc Timo Heikkinen
YLE

Timo Heikkinen harrasti musiikkia jo lapsena, vakavamman nuottikärpäsen puraisun hän koki viitisen vuotta sitten lentokoneessa, matkalla Yhdysvaltoihin. Matkalla syntyi laulu, pikku hiljaa Innostus kasvoi ja viime kesänä äänitettiin ensilevy The First Cut. Musiikillisesti levyllä liikutaan soulin ja jazziin rajamaastossa, ehkä pienin retromaustein.

- Olen saanut levylle kovia ja sitoutuneita soittajia Oulusta. Tuottajaksi lupautui Leri Leskinen, toteaa Heikkinen tyytyväisenä.

Kirurgin ja muusikon työt seuraavat toistaan joustavasti. Sairaalatyö tuo rahaa ja muusikon työ vie. Tarkoitus ei olekaan kiertää kaikkia pizzerioita, vaan keikkailla sen verran, kuin kiinnostusta riittää The Docin soul-jazz-groovemusiikille.

Leikkaussalissa soi tyylikäs musiikki

Monen muun kirurgin tapaan leikkaussalissa soitetaan musiikkia. Heikkisen keskittymistä auttavat rauhalliset ja tyylikkäät sävelet. Jokainen leikkaa tyylillään.

- Ortopedeilla tuntuu soivan hevimusiikkikin välillä. Se ei sovi minun leikkaustyyliini, toteaa Heikkinen.

Kirurgi Heikkisestä saa hyvin määrätietoisen kuvan. Nuorena urheilu vei häntä niin pitkälle että laski freestylea EM-tasolla. Nyt vie musiikki.

- Se on luonteenpiirteeni. Yleensä kun panostan johonkin, muut asiat jäävät, myöntää Heikkinen.

Muusikon ja kirurgin työstä Heikkinen löytää paljonkin yhteistä, muun muassa estetiikkaa.

- Myös kirurgin työ on luovaa, se vaatii taiteellisuutta ja käden taitoa. Vaikeistakin tilanteista on aina päästävä eteenpäin, toteaa ensilevyn ylpeä isä.

The Doc levynjulkaisukeikka Oulussa Teatteri Riossa 11.12.2010 klo 21.

Lähteet: YLE Oulu / Timo Nykyri