SataSinfonia toteuttaa yhteistä unelmaa

Ainutlaatuinen SataSinfonia 2010 yhdistää nuoret muusikot täysimittaiseksi sinfoniaorkesteriksi. Orkesteria johtaa Tampere Filharmonian taiteellinen johtaja Hannu Lintu. Nuorille sinfoniaorkesterissa soittaminen on harvinainen tilaisuus.

sinfoniaorkesterit
SataSinfoniaa johtaa kapellimestari Hannu Lintu.
SataSinfoniaa johtaa kapellimestari Hannu Lintu.Tuuli Liekari / YLE

SataSinfonia 2010 kajahtaa komeasti Rauma-salin harjoituksissa. Sata lahjakasta nuorta on saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden soittaa sinfoniaorkesterissa.

SataSinfonia on Porin Palmgren-konservatorion sekä Huittisten, Kankaanpään ja Rauman musiikkiopistojen järjestämä sinfoniaorkesteri, joka on koolla täydessä laajuudessaan toista kertaa.

- Näin saamme nuoret soittamaan sinfoniaorkesteriin ja jota huippuammattilainen johtaa. Jolloin he saavat aivan uuden perspektiivin tälle musiikille ja myös se kokemus, mikä siitä sinfoniasta tulee jokaiselle soittajalle ja se että se ei ole mahdollista yksittäisissä oppilaitoksissa. Vaan syntyy ainoastaa isolla yhteistyöllä, sanoo Huittisten musiikkiopiston viransijaisapulaisrehtori Satu Ylönen.

Nuoret ovat tottuneet suurimaksi osaksi harjoittelemaan yksin opettajan johdolla.

- Kyllä todellakin ja tämän sinfonian ainutlaatuinen juttu on myös, että on olemassa tämä yhteinen tavoite jonka eteen on koko syksy tehty töitä ja viimeinkin nyt sitten kokoonnumme yhteen toteuttamaan tätä yhteistä tavoitetta ja unelmaa, Ylönen sanoo.

Kapellimestari uskoo musiikkiopistojen tulevaisuuteen

SataSinfoniaa johtaa raumalaislähtöinen kapellimestari Hannu Lintu. Hänet tunnetaan tarkkana ja vaativana johtajana.

- Tässä on kysymys normaalista harrastustoiminnasta, joka elvyttää tätä meidän kuihtumassa olevaa musiikkiopistomaailmaa. Siitä on sanottu, että se tuntuisi häviävän. Kun itse tätä katselen, tuntuu että se ei olisi katoamassa minnekään. Sen takia tässä tuntuu mukavalta olla mukana, Hannu Lintu kertoo.

Soittajat arvostavat vaativaa kapellimestaria.

- Hannu Lintu on upea kapellimesteri. Hän vaatii paljon ja todella tarkkaa soittoa, mikä on tietenkin hyvä. Kaikki oppivat sen, että ei voi vain soittaa miten lystää, sanoo huilua soittava Siiri Niittymaa.

- Sitä ajattelee että tämän jälkeen kaikki on varmaan ihan helppoa, jatkaa viulua soittava Iiris Kotaja.

Nuoret muusikot esiintyvät lauantaina Rauma-salissa ja sunnuntaina Huittisissa Risto Ryti -salissa.

Lähteet: YLE Satakunta