1. yle.fi
  2. Uutiset

Papukaija Muikkunen jäi leskeksi

Reilu vuosi sitten Radio Savon Eläimellistä-sarjassa tavattiin outo siilinjärveläinen parivaljakko Tessu ja Muikkunen. Sekaroituinen koira Tessu ja neitokakadu Muikkunen olivat lähes erottamattomat ystävät. Nyt Tessu on poissa.

muikku
Papukaija Muikkunen toimittaja Juha Vauhkosen olkapäällä.
YLE

Tessu ja Muikkunen ulkoilivat usein yhdessä. Lintu ratsasti yleensä koiran selässä, mutta varsinkin suojatien kohdalla Muikkunen halusi kävellä tien yli. Tessun poismenon myötä papukaijan ainoa nelijalkainen kaveri on nyt basenji Kusti.

Muikkusen emäntä Virpi Mertojoki kertoo, että Muikkunen haikaili Tessun perään pari päivää kuoleman jälkeen.

- Se katseli ikkunasta ulos, että vieläkö sieltä Tessu tulisi. Kun ei tullut, niin nyt se on ruvennut kokeilemaan, että kuka kelpaisi seuraajaksi. Kustin selässä se on muutaman kerran käynyt, mutta turkki on liian lyhyt. Emännän ja isännän olkapäillä se on myös käynyt. Vanhempieni koiran paksu turkki olisi kyllä Muikkusen mieleen.

Muuten Muikkunen on sopeutunut ystävänsä kuolemaan hyvin. Se esimerkiksi laulelee jopa enemmän kuin ennen Tessun kuolemaa.

- Ehkä se on tietynlaista kosiolaulua. Eli se hakee sillä kaveria, Mertojoki arvelee.

Entä onko Muikkuselle etsitty ystävää omasta lajistaan?

- Alun perin Muikkunen tuli meille, kun siltä kuoli puoliso. Meillä oli vähän aikaa toinen neitokakadu, mutta siitä ei tullut mitään. Ne eivät tulleet toimeen. Se on ilmeisesti omasta mielestään enemmän koira kuin lintu.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi