1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. iPad

iPadia ei vielä saa Meri-Lapin liikkeistä

Paljon kohua herättänyt kosketusnäytöllinen nettitietokone iPad ei ole herättänyt merilappilaisten kiinnostusta. Syynä voi olla sekin, että laitetta ei ole saatavilla paikallisten kodinkoneliikkeiden hyllyistä - iPad menee tilaukseen sellaisen haluavalle.

Kuva: John G.Mabanglo / EPA

- Täytyy sanoa, että aivan julkistuspäivää lukuunottamatta kyselyjä ei juurikaan ole ollut. Muutamia kiinnostuneita kävi, kun iPadin myynti alkoi Suomessa, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista, kertoo myyjä Janne Rytkönen Kemin Expert Niskalan Radio-sähköstä.

Hänen mukaansa tyypillinen iPadin kyselijä ei yllättäen olekaan ollut teknologiaorientoitunut nuori mies.

- Itse asiassa useammin taisi kyse olla vahvasti keski-ikäisistä herrasmiehestä, Rytkönen sanoo.

Myöskään Applen kilpailijoiden tuotteet kosketusnäytöllisten kämmentietokoneiden markkinoilla eivät ole olleet kovin kysyttyjä. Tornion Mustan Pörssin myymäläpäällikkö Jukka-Pekka Leiviskä arvelee, että edelläkävijät ovat omansa jo hankkineet esimerkiksi verkkokaupasta - tavallinen kansa taas suhtautuu uutuuteen vielä epäillen.

Sähköhuovassa ainesta jouluhitiksi?

Vahvimmilla joulun kovien pakettien hiteiksi ovat tähän mennessä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tuotteet. Niskalan Radio-Sähkössä myyntilistojen kärkeä kolkuttelee sähköhuopa, jota löytyy yhden ja kahden hengen mallina, kertoo Janne Rytkönen.

- Meillä suosituin lahjaostos viime päivinä on ollut kehonkoostumusmittari, jotka ovat itse asiassa tällä hetkelläkin loppuneet. Lisää on tilattu ja uusia tulee ensi viikoksi, lupaa myymäläpäällikkö Jukka-Pekka Leiviskä.

Kodinkoneliikkeiden mukaan perinteiset joulun viihde-elektroniikkalahjat, kuten televisiot ja kotiteatterit tekevät tänäkin vuonna hyvin kauppansa. Myös blu-ray -soitinten myynti on ollut vilkasta.

- Kaiken kaikkiaan odotetaan kyllä hyvää joulumyyntiä. Veronpalautusviikonlopun myyntipiikin jälkeen odotamme, että myös tulevina viikonloppuina asiakkaita riittää, myymäläpäällikkö Jukka-Pekka Leiviskä arvelee.