Jalo Paanaselta suurlahjoitus yliopistolle

Jyväskylän yliopisto on saanut tähän mennessä suurimman lahjoituksen yksityiseltä henkilöltä. Lahdessa asuva liikemies Jalo Paananen on lahjoittanut Jyväskylän yliopiston pääomakeräykseen 100 000 euroa.

Jyväskylän yliopisto

Pylkönmäeltä kotoisin oleva Jalo Paananen on perustanut ja kehittänyt useita menestyviä yrityksiä, kuten kännyköiden muovikuoria valmistavan Eimo Oy:n ja betonirakentamisen kiinnitysosiin erikoistuneen vientiyhtiö Peikko Group Oy:n. Paananen on myös Jyväskylän yliopiston varainhankinnan kunniatoimikunnan jäsen.

- Keski-Suomi on tarjonnut minulle loistavan syntymäpaikan ja lähtökohdan elämään. Jyväskylä on Suomen Ateena ja sen yliopisto maakunnan korkeimman sivistyksen opinahjo. Se on maamme ensimmäinen opettajankoulutuslaitos ja edelleenkin koulutuksen veturi, Paananen toteaa.

Jokainen kesäkuun loppuun mennessä yksityiseltä sektorilta annettu lahjoitus tuo yliopistolle 2,5-kertaisesti julkista rahaa. Varainhankintakampanja pohjautuu yliopistolain uudistukseen, jonka myötä yliopistot siirtyvät valtion tilivirastoista itsenäisiksi ja saavat oman rahataloutensa.

Ennen Paanasen lahjoitusta suurin yksityishenkilöltä saatu lahjoitus on ollut 50 000 euron suuruinen.

Lähteet: YLE Keski-Suomi