Myrskyjä ja rankkasateita Lähi-idässä

Kovat tuulet sekä vesi-, rae- ja lumikuurot vaivaavat jo toista päivää itäisen Välimeren rantavaltioita. Rajuilmat ovat vaikeuttaneet arkielämää, muunmuassa liikennettä Israelissa, Libanonissa ja Egyptissä. Tuulet ovat tuivertaneet enimmillään 28 metrin sekuntinopeudella.

Ulkomaat
Radioaseman lähetystornin jäänteet ovat lentäneet kadulle autojen päälle. Jalankulkijat töllistelevät näkyä, keskellä sotilas ilmeisesti lohduttelee tuhoutuneen auton omistajaa.
Kovat tuulet Libanonin Beirutissa tuhosivat Radio Orientin lähetystornin 11. joulukuuta.Wael Hamzeh / EPA

Egypti on joutunut sulkemaan suurimman satamansa Aleksandriassa ja rajoittamaan liikennettä Suezin kanavassa. Egyptin viranomaiset avelevat, että rankkasateet ovat syynä teollisuusrakennuksen romahtamiseen Aleksandriassa. Raunioista on löytynyt ainakin kolme kuollutta.

Libanonissa ainakin yksi ihminen on kuollut puun kaaduttua hänen autonsa päälle. Varotoimena Libanon sulki Välimeren rannan tiet ja satamat onnettomuuden jälkeen. Israelissa yhden matkailijan pelätään kuolleen tuulenpuuskan temmattua hänet mereen.

Moldovalainen rahtialus upposi lähellä Israelin rannikkoa sunnuntaina. Aluksen ukrainalainen miehistö saatiin kuitenkin pelastetuksi.

Huolimatta luonnonvoimien aiheuttamista vahingoista, sateita pidetään tervetulleina, koska ne lopettavat kuukausia kestäneen poikkeuksellisen kuivan kauden.

Lähteet: AFP, AP