1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen imaami: Ei kuulu islaminuskoon

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar kertoo Suomessa olevien muslimien olevan järkyttyneita Ruotsin iskuista. Hän korostaa, ettei teoilla ole mitään tekemistä islamin uskon kanssa.

Kotimaan uutiset
Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar.
Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar.YLE

Imaami Anas Hajjar kertoo, että islaminusko tuomitsee vääryyden ja väkivallan, jota tehdään siviilejä ja viattomia vastaan. Hän pitää jarkyttävänä, että terrori-iskuista Ruotsissa epäilty pommimies on viestissään vannonut islamin nimiin.

-Islamofobia on ollut nousussa viime aikoina ja pelkään, että tämä saattaa lisätä sitä entisestään. Muslimien enemmistöllä ei ole mitään tekemistä tuollaisten tekojen kanssa, mutta myös me muut joudumme maksamaan siitä, valitettavasti. Toivon, että muut eivät suostuisi ennakkoluulojen vietäväksi, sanoo Hajjar.

Hajjar vakuuttaa, ettei Suomessa ole tällaisia väkivaltaisia liikkeitä, eikä vastaavia tapahtumia tarvitse täällä pelätä.

-Minun korviin ei ole kantautunut mitään sellaista.

Väkivallan lisääntymistä yritetään estää opettamalla islamia paremmin erityisesti lapsille. Samansuuntaisesti ajatellaan myös islamilaisessa neuvostossa, Hajjar kertoo.

-Tällaiset teot voidaan estää, kun ihmiset tietävät, mitä uskonto todella sanoo.

Islamilaiseen yhteisöön Ruotsin tapahtumilla ei odoteta olevan mitään erityisiä vaikutuksia. Hajjar sanoo, että tapahtumista varmasti keskustellaan, kuten tällaisista tapahtumista on muutoinkin tapana keskustella muslimien parissa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi