1. yle.fi
  2. Uutiset

Forssalaispappi kertoo erostaan Koivuniemen lahkosta

Forssalainen pappi Ilkka Wiio on ensimmäisenä kertonut julkisuudessa jäsenyydestään ja erostaan Espoossa toimivassa ns. Koivuniemen lahkossa. Kotimaa24-sivulla julkaistussa blogissaan Wiio kertoo, että irtautuminen lahkon ahdistavasta ilmapiiristä kesti vuosia.

Kotimaan uutiset

Pappi Ilkka Wiion mukaan kahdeksan vuotta kestäneen jäsenyyden jälkeen ero lahkosta oli vaikea, mutta lopulta helpottava.

"Seurannut tunne oli valtava helpotus. Lopultakin vapaa. Epäilenpä, että sinä päivänä Taivaassa aika moni enkeli taputti käsiään. Ainakin minä", Wiio kirjoittaa blogissaan.

Nyt Wiio toivoo, että vielä lahkossa mukana olevat pääsisivät joskus vapaiksi.

Wiion kirjoituksen mukaan Maanantaipiirin toiminta oli vielä hänen aikanaan leikintekoa verrattuna siihen, mitä hän on myöhemmin kuullut toiminnasta.

"Yksi kantavimmista tunteista ihmisillä on ollut pelko ja totaalinen alistuminen", Wiio kirjoittaa.

Wiion mukaan lahkossa, Maanantaipiiri tai Maitobaari tai konserni, mukana oleville annettiin vaihtoehdoksi fundamentalismia ja lahkon johtajan Tapani Koivuniemen tahtoon alistumista. Esimerkiksi kirkko tuomittiin kaiken pahan aluksi ja juureksi.

Wiio kirjoittaa, että "Meille tarjottiin piiriä, koska kaikki muut kirkkokunnat ja vapaat suunnat olivat väärässä, kaikilla oli opissaan jotain pielessä".

Wiion mukaan osoitus Koivuniemen johtajuudesta ja ehdottomuudesta on tämän kirjoittama vastine Helsingin Sanomille.

"Koivuniemi ilmoittaa vastineessaan, että asia on loppuunkäsitelty, niin yksikään Konsernissa olevista ei uskalla avata suutansa? Paimen on puhunut, pulinat pois.", Wiio kirjoittaa.

Tapani Koivuniemen johtamasta lahkosta kerrottiin noin vuosi sitten Yleisradion MOT-ohjelmassa ja viime lauantaina Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä. Wiion roolista lahkossa taas kertoi STT.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi