1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tukholman keskustassa pommi-isku

Tukholman keskustassa on sattunut kaksi räjähdystä lauantaina. Räjähdyksissä on kuollut yksi ihminen ja loukkaantunut kaksi. Toista räjähdystä epäillään itsemurhaiskuksi. Sanomalehti Aftonbladetin mukaan kuolleella miehellä oli mukanaan kuusi putkipommia, joista yksi räjähti.

Ulkomaat
Palomiehet sammuttavat vaahtosammuttimella toista räjähtäneistä autoista Tukholman Drottninggatanilla.
Kaksi henkilöautoa syttyi tuleen parinsadan metrin päässä toisistaan lauantaina 11.12.SVT

TT:n mukaan mies räjäytti itsensä Bryggargatanilla muutama minuutti sen jälkeen, kun kaasupulloilla täytetty auto oli räjähtänyt Drottninggatanilla jouluruuhkassa hieman ennen kello viittä iltapäivällä paikallista aikaa. Räjähdyspaikat sijaitsevat noin kolmensadanmetrin päässä toisistaan.

Uutistoimisto TT:n mukaan Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo sai sähköpostitse varoituksen iskuista kymmenen minuuttia ennen ensimmäistä räjähdystä. Sähköpostin liitteinä oli kaksi äänitiedostoa, joista toinen arabiaksi ja toinen ruotsiksi.

Ruotsin televisio SVT kertoo, että miehen läheisyydestä olisi löytynyt nauloilla täytetty laukku. Poliisi ei ole kommentoinut, tapahtumien yhteyttä toisiinsa.

TT:n mukaan räjähtäneessä autossa oli kaasupulloja. Kaksi ihmistä sai räjähdyksessä lieviä vammoja. Loukkaantuneet vietiin sairaalaan.

Poliisin erikoisyksikkö tutkii räjähdysten syytä.

Lähteet: AP, SVT

Lue seuraavaksi