1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Viisi nuortenkirjaa tavoittelee Topelius-palkintoa

Suomen Nuorisokirjailijoiden palkintoraati on nimennyt ehdokkaat Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen saajiksi. Topelius-palkintoa tavoittelee viisi nuortenkirjaa ja Arvid Lydecken -palkintoa viisi lastenkirjaa. Palkinnon saajat julkistetaan tammikuussa.

Topelius-palkinnon saajiksi ehdolla ovat Kirsti Kurosen Piruettiystävyys, Marika Laijärven Vaihtoaskelia, Laura Lähteenmäen Aleksandra Suuri, Terhi Rannelan Jäämeri, jäähyväiset ja minä sekä Leena Valmun Veera tiellä.

Arvid Lydecken -palkintoa tavoittelevat Maijaliisa Dieckmannin Väläys pimeässä, Niina Hakalahden Tuukka-Omar, Anneli Kannon FC Tytsyt, Katariina Romppaisen Roolipeliä sekä Myry Voipion Ylipainoinen yksisarvinen ja muita kertomuksia.

Kaikki ehdolla olevat kirjat ovat ilmestyneet tänä vuonna.

Vuonna 1946 perustettu Topelius-palkinto on Suomen vanhin lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto. Nykyisin se myönnetään nuortenkirjalle. Arvid Lydecken -lastenkirjapalkintoa on jaettu 1960-luvulta lähtien.

Molemmat palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry ja palkintoja tukee Kopiosto. Nelihenkisen palkintoraadin puheenjohtaja on kirjastonhoitaja Katariina Ahtiainen.