Mikkeliläisestä kaupasta voi ostaa joululahjaksi harmonikkatunnin

Mikkeliin on perustettu aineettomia joululahjoja myyvä kulttuurikauppa. Kaupungin kulttuuripalveluiden pyörittämästä kaupasta voi ostaa muun muassa teatteriesitysten lippuja, harmonikansoittotunteja ja kokonaisen gospelkonsertin.

kulttuuri
joululahja
Arja Lento / YLE

Mikkelin vanhan sähkömuuntamon valkeita seiniä kiertää naru, johon on ripustettu punaisia ja vihreitä kirjekuoria. Niistä pilkistävät lahjakortit kertovat, millaisia kulttuurilahjoja täksi jouluksi olisi tarjolla. Haluaisitko lahjoittaa ystävällesi esimerkiksi nukketeatterilipun, tanssitunnin tai musiikkiesityksen?

Kulttuurikaupan vastaava tuottaja Arja Hätinen kertoo, miten ostaminen tapahtuu.

- Meillä on katalogi, jossa on esiteltynä jokaisen yhdistyksen tuotteet. Katalogin kanssa voi mennä suoraan kassalle, tai sitten voi kierrellä kirjekuoria katsomassa ja nappaista sopivan tuotteen mukaan kassalle.

Gospelkonsertin saa lahjapakettiin tuhannella eurolla

Kulttuurikaupassa palveluitaan tarjoaa parikymmentä toimijaa, muun muassa Mikkelin kaupunginorkesteri, Etelä-Savon tanssiopisto ja Mikkelin kirjoittajat. Yhteisenä tavoitteena on houkutella ihmisiä kulttuurin ja uusien taidemuotojen pariin.

- Monella on tapana käydä esimerkiksi kaupunginorkesterin konserteissa, mutta täällä voi laajentaa repertuaaria ja löytää aivan uusiakin oivalluksia, mainostaa Hätinen.

Hänen henkilökohtainen lahjasuosikkinsa on Mikkelin kirjoittajien arvostelupalvelu, josta voi ostaa kirjoittamista harrastavalle ystävälle asiantuntija-arvostelun.

Kulttuurilahjojen hintahaitari on laaja, viidestä eurosta tuhanteen.

- Tuhannella eurolla saa kokonaisen gospelkonsertin, jossa on useampi muusikko mukana, kertoo Hätinen.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset / Maria Ala-Kuha