1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Apteekit laajentaneet tuotteitaan seksivälineisiin

Apteekit ovat laajentaneet tuotteitaan seksivälineisiin. Rovaniemeläisessä apteekki Ilopillerissä on myyty erektiorenkaita, hierontaöljyä ja liukuvoiteita jo toukokuusta lähtien.

Kuvassa erektiorengas. Kuva: YLE / Matti Konttinen

Apteekki Ilopillerin proviisorin Asta Ahosen mukaan ihmiset kokevat, että seksivälineiden osto apteekista on helpompaa kuin perinteisestä seksiliikkeestä. Apteekin seksivälineet eivät hyppää pornahtavasti silmille. Neuvonta on myös asiallista ja tuotteet ovat tutkittuja sekä turvallisia.

- Kassajonossa tai apteekin tiloissa muuten käveskellessä ei kukaan voi tietää mitä siellä pakkauksen sisällä on. Tässä on terveysasioista ja hyvästä mielestä kyse, Ahonen kertoo.

Ahosen mukaan seksivälineitä ostavat kaikentyyppiset ihmiset. Erityisen positiivisena Ahonen pitää sitä, että myös iäkkäät ihmiset kyselevät tuotteiden perään.

- Eihän vanheneminen tarkoita sitä, että seksitoiminnot loppuu tai ei haluttaisi elämälle iloa, Ahonen neuvoo vanhuksia.

Tuotevalikoiman laajentamisella apteekit ovat halunneet vähentää turhaa lääkitystä ja kohdentaa hoito oikeaan vaivaan.

- Esimerkiksi lantionpohjalihasten kehittäminen on tärkeää, koska se estää virtsankarkailua. Iäkkäillä ihmisillä limakalvot on yleensä kuivat, jolloin virtsatietulehdukset ovat yleisempiä. Liukuvoiteella tai kostutusgeelillä limakalvot on paremmassa kunnossa ja näin ollen potilas ei kärsi tulehduksista niin paljoa, Ahonen sanoo.