Nettikeskustelijat purkivat elatushuoliaan

Elatusvelvollisten liiton mukaan elatusavut ovat nousseet viime vuosina rajusti, mikä ajaa avioeroisiä b-luokan kansalaisiksi. Liiton mukaan miehet ovat elatuskiistoissa yhä selvästi alakynnessä. Nettikeskustelijat ovat tuoneet esille molempien osapuolten vaikeudet erotilanteissa. Kommentoijat toivovat apua lainsäädännöstä.

Kotimaa
Mies seisoo tyhjässä asunnossa.
Arja Lento / Yle

Nimimerkki väsynyt nostaa esiin naisten roolin.

"Kyllä tämä koskee myös meitä elatusvelvollisia naisia. Ihan yhtä huonosti on meillä asiat. Sukupuolella ei tässä väliä...tai ehkä sen verran että jos äiti on elatusvelvollinen hän on "huono" äiti!!!!Syyllistetään joka käänteessä!"

Nimimerkki Äiti kirjoittaa lapsen parhaasta.

"Lasten parhaastahan tässä on kysymys. Ja lasten elintasosta. Pitäisikö lasten elintasoa alentaa, jotta yksin asuvat miehet saisivat omaan käyttöönsä enemmän rahaa? Minusta ei."

Nimimerkki Marinella 789 ei säälittele.

"No voi voi kun pitää vielä maksaa elatusapua omien lastensa huoltamisesta!Mutta eikös sitä rahaa menisi myös ihan yhtä paljon tai enemmän, jos asuisi samassa perheessä lasten kanssa?"

Nimimerkki Isäkin on ihminen toivoisi lainsäädännöltä tukea.

"Onko oikeusministeriö saanut aikaan enemmänkin ihmisten elämää hankaloittavaa lainasäädäntöä sen sijaan, että lainsäädäntö turvaisi ja helpottaisi ihmisten jokapäiväistä elämää?"

Nimimerkki Jätkäpoika hoitaisi raha-asiat toisella tavalla.

"Näissä elatusmaksuissa pitäisi ottaa huomioon kuinka paljon lapsi on isänsä luona! Itse olen maksanut "ruokot" pennilleen ja sentilleen, mutta sitä ei oteta huomioon että lapsi on luonani n. neljä kuukautta vuodesta. Siinä maksaa itse kaiken+ vaatteet yms. tarvittavat...Mutta niinhän se on että mies häviää, aina, näissä asioissa!"

Nimimerkki occam tuo etävanhemman roolin esiin.

"itse etävanhempana/ isänä tiedän,kuinka väärin tässä meitä kohdellaan ja lain voimalla. Toisaalla toiset poraa ,ettei jaksa,toisaalla ollaan taloudellisesti ahdingossa ja yksin .....hyvä sosiaalitantat!"

Lähteet: YLE Uutiset