1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Bukowskin syyshuutokauppa alkoi

Bukowskin huutokauppakamarin kansainvälinen syyshuutokauppa on alkanut Helsingissä. Kaksipäiväisen huutokaupan erikoisuutena on Akseli Gallen-Kallelan teos Talonpoikaiselämää, jonka lähtöhinta on 400 000 euroa. Tarjolla on myös Helene Schjerfbeckiä, venäläistaidetta ja mittava kokoelma koruja.

Bukowskin huutokauppakamarin mukaan Talonpoikaiselämää on yksi tärkeimmistä koskaan huutokauppamarkkinoilla nähdyistä teoksista.

Taulu ei ole ollut Suomessa sitten vuoden 1907, jolloin se ostettiin Pietariin taiteilijan näyttelystä Viipurissa. Vuonna 1918 maalaus myytiin Tukholmaan, jonka jälkeen se on ollut samassa perheessä.

Myynnissä on myös kolme muuta Gallen-Kallelan teosta sekä neljä Helene Schjerfbeckin teosta, joukossa Joutsenkaulainen tyttö, jonka lähtöhinta on 250 000 euroa. Lisäksi tarjolla on muun muassa Fanny Churbergia sekä venäläistä taidetta, huippuna Kuzma Petrov-Vodkinin Äiti ja Lapsi, lähtöhintanaan 200 000 euroa.

Muuhun huutokaupan tarjontaan kuuluu muun muassa mittava kokoelma koruja, päänumerona kaulakoru, jossa on 341 timanttia sekä neljä pisaranmuotoista ja yksi soikea rubiini.

Huutokauppa alkoi tiistaina ja päättyy keskiviikkona, jolloin myyntivuorossa on taide.