1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkinnot

Rovaniemeläisnuori sai 50 000 euroa

Rovaniemeläinen Julius Oförsagd on saanut valtioneuvoston 50 000 euron tunnustuspalkinnon. Palkintoperustelujen mukaan 22-vuotias Julius Oförsagd on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta luoda pitkän uran järjestöaktiivina ja vapaaehtoistoimijana.

Teolliseksi muotoilijaksi opiskeleva Oförsagd on ollut perustamassa Lapin muotoilijat ry:tä sekä ollut mukana Rovaniemi Design Weekin toteuttamisessa.

Oförsagd asuu ja opiskelee Rovaniemellä, mutta hän on virallisesti kirjoilla Keminmaassa. Hän on Keminmaan kunnanvaltuustossa.

Oförsagd ei vielä tuoreeltaan osannut kertoa, mihin hän käyttää palkintosumman.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin palkitsi kymmenen nuorta Sammon Tekijät -tunnustuspalkinnolla tiistaina.

Oförsagdin lisäksi palkittiin Mohamed El-Fatatry Helsingistä, Sini Korpinen Tampereelta, Emilia Kiialainen Tampereelta, Ville Hytönen Hämeenlinnasta, Mirkka Lehto Helsingistä, Kristo Ovaska Helsingistä, Milla Sainio Helsingistä, Topi ja Otto Kokkila Petäjävedeltä ja Ville Mönkkönen Jyväskylästä. Palkintoraadille tuli kaikkiaan 118 esitystä palkinnonsaajiksi.

Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen tunnuspalkintojen myöntämisestä 200-vuotisjuhlaistunnossaan viime vuoden lokakuussa. Palkinnon saamisen lähtökohtia ovat muun muassa uudenlainen ajattelu, luovuus, innovatiivisuus ja hyödyllisyys. Sammon Tekijät -palkinnot myönnetään tämän ainoan kerran.