Lucia-neito toi valoa pimeään Kuopiossa

Kuopion uudeksi Lucia-neidoksi kruunattiin Lucian päivänä Anni Jääskeläinen Kuopion Steinerkoulusta. Pohjola-Nordenin Kuopion osaston järjestämän perinteisen Lucia-neitokilpailun voittaja oli yllättynyt kunniasta.

Lucian päivä
Kuopion Lucia-neito Anni Jääskeläinen.
Kuopion Lucia-neito Anni Jääskeläinen.YLE Savo / Anna Kumpulainen

- Hyvältähän se valinta tuntui. Olin yllättynyt, koska kaikki ehdokkaat olivat tosi hyviä. Olen onnellinen ja iloinen, kiittelee Anni Jääskeläinen.

Jääskeläinen ei osaa arvioida, miksi valinta kohdistui juuri häneen.

- Kaverit kannustivat mukaan kilpailuun varmaan siksi, että ole niin positiivinen ja hymyilen paljon, tuore Lucia-neito pohtii.

Pysähtymistä kiireen keskellä

Anni Jääskeläinen sanoo, että oli kunnia ottaa vastaan Lucia-neidon tehtävät. Tämän päivän joulunviettäjälle hän halusi viedä valoa ennen joulua.

- Halusin tarjota pysähtymisen hetkiä, jolloin voi unohtaa kiireen hetkeksi, kertoo kuopiossa tiistaina saattueensa kanssa kiertänyt Lucia-neito.

Lucia-kulkue kiersi ilahduttamassa muun muassa kuopiolaisissa kouluissa ja sairaaloissa. Mukana olivat kaikki seitsemän ehdokasta sekä joukko Pohjantien koulun kolmosluokkalaisia.

Lucian päivä periytyy katolisesta pyhimyskalenterista. Lucian marttyyrikuolema sijoittuu tiettävästi vuoden 300 tienoille. Suomessa Lucian päivän viettäminen vakiintui 1950-luvulla.

Lähteet: YLE Savo