Kuninkaan puhe keräsi eniten Golden Globe -ehdokkuuksia

Hollywoodin ulkomaisten toimittajien yhdistys on julkistanut Golden Globe -palkintoehdokkaat. Eniten ehdokkuuksia keräsi brittiläinen historiallinen draama Kuninkaan puhe. Se on ehdolla kaikkiaan seitsemälle palkinnolle.

viihde
Helena Bonham Carter kuningatar Elisabetin ja Colin Firth kuningas Yrjö VI:n rooleissa elokuvassa Kuninkaan puhe.
Laurie Sparham / Speaking Film Productions Ltd.

Kuninkaan puhe ( The King's Speech) tavoittelee muun muassa parhaan draamaelokuvan palkintoa. Samasta palkinnosta kisaavat kuuteen ehdokkuuteen yltäneet Facebook-elokuva The Social Network ja nyrkkeilyelokuva The Fighter. Ehdolla palkinnolle ovat myös psykologinen balettitrilleri Black Swan sekä sci-fi-elokuva Inception.

Musikaalien ja komedioiden sarjan viisi ehdokasta ovat lesboperheestä kertova The Kids Are All Right, fantasiaelokuva Liisa Ihmemaassa, tanssi- ja musiikkielokuva Burlesque, action-elokuva Red sekä romanttinen trilleri The Tourist.

Golden Globe -palkintojen uskotaan usein antavan viitteitä menestyksestä myös Oscar-kisassa. Viimeisen kuuden vuoden aikana ainoastaan kerran parhaan elokuvan Oscar-palkinto on mennyt Golden Globe -palkitulle. Näin kävi vuonna 2008, jolloin molemmat palkinnot nappasi Slummien miljonääri.

Golden Globe -palkinnot jaetaan 16. tammikuuta Los Angelesissa.

Lähteet: AP; YLE Uutiset