1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylen HD-kanavahanke etenee

Yleisradio suunnittelee oman teräväpiirto- eli HD-kanavan avaamista. Ylen hallintoneuvosto päätti tiistaina kokouksessaan aloittaa asiasta ennakkoarviointimenettelyn.

Kotimaan uutiset
Teräväpiirtotelevisioita
YLE

Ennakkoarvioinnissa selvitetään, mikä Ylen uusien palveluiden julkisen palvelun arvo on. Siinä arvioidaan myös uuden palvelun vaikutukset markkinoihin eli vääristääkö palvelu kilpailua. Ennakkoarviointi tehdään nyt ensimmäistä kertaa.

Jos uusi HD-kanava hyväksytään ennakkoarvioinnissa, teräväpiirtolähetykset voidaan käynnistää jo ensi vuoden aikana, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.).

Ylen teräväpiirtokanavalle ei tulisi omaa sisältöä, vaan sen sisältö koostuisi TV1:n ja TV2:n tarjonnasta. Sasin mukaan kanavalla voitaisiin lähettää ainakin uutisia, joitain kotimaisia sarjoja ja ehkä lähitulevaisuudessa myös urheilua. Lähetysaika olisi päivittäin kello 17 - 22. Asiakkaille kanava olisi maksuton.

Sasin mukaan aikanaan tulee myös arvioitavaksi, olisiko kaikilla Ylen kanavilla mahdollista siirtyä teräväpiirtolähetyksiin vuonna 2016. Teräväpiirtolähetyksiä ei voi katsella tavallisella digi-tv:llä, vaan siihen tarvitaan teräväpiirtovastaanotin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi