Huonekalutehdas nousee tuhkasta

Kaarinalaisen Kaanin huonekalujen valmistus on saatu osittain uudelleen käyntiin tulipalon jälkeen. Yritys on löytänyt korvaavia tuotantotiloja eri puolilta Turun talousaluetta.

Kaani Oy
Toimitusjohtaja Esko Niinikorpi löhöilee piikkiöläisen Kaani Oy:n Vuoden tuote 2009 -palkinnon saaneella sohvalla.
Toimitusjohtaja Esko Niinikorpi löhöilee piikkiöläisen Kaani Oy:n Vuoden tuote 2009 -palkinnon saaneella sohvalla.YLE / Lassi Lähteenmäki

Tuli tuhosi Kaanin Piikkiössä sijaitsevan huonekalutehtaan lokakuun lopussa. Kaanin toimitusjohtajan ja pääsuunnittelijan Esko Niinikorven mukaan uutta tehdasta suunnitellaan samalle paikalle. Tehtaan valmistuminen vienee ainakin vuoden.

Tulipalosta koitui Kaanille miljoonien vahingot. Toimitukset ovat myöhässä, joskin osa saadaan toimitettua tilaajille jo ennen joulua. Työntekijöistä lähes kaksi kolmasosaa on edelleen lomautettuina.

Yrittäjälle tulipalosta toipuminen on raskasta sekä henkisesti että taloudellisesti.

- Sokki se tietysti on, Esko Niinikorpi myöntää.

- Vakuutusyhtiöltä en ole vielä saanut latin latia, vaikka tapahtumasta on kulunut jo kahdeksan viikkoa. Tämä on yrittäjälle aika koettelemus. Kaikki sieltä pitäisi tulla, mutta mitään ei ole vielä maksettu. Riitaa asiasta ei ole.

Kaani Oy suunnittelee ja valmistaa huonekaluja yksityiskoteihin, yritysten tiloihin ja laivoille. Oman mallistonsa lisäksi Kaani valmistaa tuotteita useille muille brändeille.

Lähteet: YLE Turku