1. yle.fi
  2. Uutiset

Radio Suomen lauantait valtakunnallisiksi

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto muuttuu vuoden alusta valtakunnalliseksi. Tämä tarkoittaa muun muassa Keski-Suomen toivekonsertin korvautumista valtakunnallisella toivekonsertilla.

Yle Radio Suomi
YLE Keski-Suomen studiossa Timo Hytönen
YLE Keski-Suomen studiossa Timo HytönenYLE Keski-Suomi

Tällä hetkellä kanavalla on maakunnallista ohjelmistoa aamuseitsemästä puoleenpäivään. Radio Suomen kanavapäällikön Marja Keskitalon mukaan uudistuksella vastataan yleisön kysyntään.

- Lauantaisin radion ääressä on paljon kuulijoita. Radio Suomi haluaa tarjota parasta kuuntelijoille ja olla läsnä ihmisten arjessa, hän toteaa.

Aamuun tulee uusi onnitteluohjelma "Onnen sävel", johon voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla tai kirjeellä.

Minna Pyykön luontoaiheinen ohjelma puolestaan uusi ohjelmasarja, jossa liikutaan Suomen luonnossa. Ohjelmassa pohditaan Suomen luonnon ilmiöitä, tavataan erilaisia aiheesta innostuneita ihmisiä, ja perehdytään ympäristökysymyksiin luonnon lähtökohdista. Minna Pyykkö on palkittu luontotoimittaja, joka on työskennellyt YLEssä vuodesta 1990 lähtien.

Keskipäivään tulee 80-lukuun painottuva viikoittainen musiikkiohjelma "Lakatut varpaankynnet", jota toimittaa musiikkitoimittaja Susanna Vainiola. Ohjelma välittää tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin.

YLE Radio Suomen valtakunnallinen ohjelmisto alkaa lauantaina 8.1.2011.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi