1. yle.fi
  2. Uutiset

YLE Radio Suomen lauantai uudistuu

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu vuoden alusta ja muuttuu samalla valtakunnalliseksi.

Yle Radio Suomi
YLE / Etelä-Savo

Aamuun tulee uusi onnitteluohjelma "Onnen sävel", johon voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla tai kirjeellä.

Minna Pyykön luontoaiheinen ohjelma on tekijänsä näköinen uusi ohjelmasarja, jossa liikutaan Suomen luonnossa. Ohjelmassa pohditaan Suomen luonnon ilmiöitä, tavataan erilaisia aiheesta innostuneita ihmisiä: taiteilijoita, tutkijoita, harrastajia, ja perehdytään ympäristökysymyksiin luonnon lähtökohdista. Minna Pyykkö on palkittu luontotoimittaja, joka on toiminut YLEssä vuodesta 1990 lähtien.

Keskipäivään tulee 80-lukuun painottuva viikoittainen musiikkiohjelma "Lakatut varpaankynnet", jota toimittaa musiikkitoimittaja Susanna Vainiola. Ohjelma välittää tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin.

”Lauantaisin radion ääressä on paljon kuulijoita. Radio Suomi haluaa tarjota parasta kuuntelijoille ja olla läsnä ihmisten arjessa. Uutena ohjelmana toteutamme vanhan hyvän reseptin mukaan onnitteluohjelman, jossa voi tervehtiä ystäviä ympäri Suomen ja toivoa muistoja herättäviä kappaleita. Keskiviikkoiltaisin kuultavat luonto-ohjelmat ovat Radio Suomen kuulijoiden kestosuosikkeja. Vastaamme siis kysyntään lisäämällä kanavan ydinohjelmistoon kuuluvaa luontoaiheista tarjontaa. Kanavalla on kuultu kattavasti varhaisempien aikakausien musiikkia. Uusi 80-luvun musiikkia ja ilmiötä käsittelevä ohjelma toteuttaa kuulijoiden toiveita uudemmasta musiikkitarjonnasta”, kanavapäällikkö Marja Keskitalo kertoo.

Uudet ohjelmat kuullaan lauantaisin alkaen 8.1.2011.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi