1. yle.fi
  2. Uutiset

Radio Suomen lauantai uudistuu

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu ja muuttuu valtakunnalliseksi ensi vuoden alussa. Aamu- ja keskipäivien uusia ohjelmia ovat mm. uusi luontoaiheinen ohjelmasarja sekä 1980-lukuun painottuva musiikkiohjelma.

luonto-ohjelmat
YLE / Miki Wallenius

YLE Kymenlaakson ja YLE Etelä-Karjalan lauantaiset onnitteluohjelmat muuttuvat uudistuksessa valtakunnalliseksi. Onnen sävel -ohjelmassa voi jatkossa lähettää onnentoivotuksia eri puolille Suomea. Ohjelmaan voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla, kirjeellä tai puhepostilla.

Kortit ja kirjeet voi lähettää osoitteeseen PL 8, 00024 YLEISRADIO ja sähköisessä muodossa olevat osoitteeseen onnen.savel@yle.fi.

Lauantain uuden luonto-ohjelman toimittaa Minna Pyykkö, musiikkiohjelman Lakatut varpaankynnet Susanna Vainiola. Kanavapäällikkö Marja Keskitalon mukaan uudistuva ohjelmisto myötäilee kuulijoiden toiveita.

- Keskiviikkoiltaisin kuultavat luonto-ohjelmat ovat Radio Suomen kuulijoiden kestosuosikkeja, ja 80-luvun musiikkia ja ilmiöitä käsittelevä ohjelma toteuttaa kuulijoiden toiveita uudemmasta musiikkitarjonnasta, kertoo Keskitalo.

Uusi luonto-ohjelma liikkuu monin tavoin Suomen luonnossa. Ohjelmassa pohditaan Suomen luonnon ilmiöitä, tavataan erilaisia aiheesta innostuneita ihmisiä, ja perehdytään ympäristökysymyksiin luonnon lähtökohdista.

Keskipäivään sijoittuu 80-lukuun painottuva viikoittainen musiikkiohjelma "Lakatut varpaankynnet", jota toimittaa musiikkitoimittaja Susanna Vainiola. Ohjelma välittää tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin.

Lauantain juonnetut ohjelmat ja radiouutiset muuttuvat valtakunnallisiksi. Keskitalon mukaan asia ei pidä sisällään suurta dramatiikkaa. Ylen hallintoneuvosto hyväksyi tiistaina päätöksen muutoksesta, joka on ollut aluetoimitusten tiedossa jo pitkään.

Tällä hetkellä maakunnat tekevät lauantaisin ohjelmaa aamuseitsemästä puoleenpäivään.

Lähteet: YLE

Lue seuraavaksi