1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Sananen - Toivon hartaasti

Rakas Joulupukki, kirjoitan nyt sinulle näin aikuisiällä ensimmäistä kertaa. En minä tiedä vieläkään mitä sen Joulun pitäisi sisältää. En osaa toivoa mitään tavaroita. Minusta tuntuu, että minulla on jo kaikki vehkeet joita mies tarvitsee. Vuosi on ollut kuitenkin pitkä, kovahko ja työntäyteinen, että ajattelin nyt kuitenkin jotain toivoa. Niinpä laadin sinulle unelmien Jouluni antituoteselosteen.

Kuva: YLE / Arvo Vuorela

Rakas Joulupukki, toivon kovasti. Toivon, että Jouluni ei sisällä:

Kokonaistrategiaa, resurssienhallintaa, hallintoneuvoston kokouksia, striimausta, pelikirjaa, konsulttipalkkiota, uudelleenresurssointia, aivoriihiä, briiffausta, keskijohtoa, sisäistä motivointia, vastaavaa tuottajaa, edunvalvontaa, viikkopalaveria, synergiaetuja, virikeseteleitä, rinnakkaiskoheesiota, tellejä ja lellejä, lojaliteettivelvoitteita, salasanoja, vuorosuunnittelua, yleissitovia sopimuksia, intraa, kestävää talouskasvua, mentaaliharjoituksia, optisia hiiriä, signaaliarvoja, mikrotukihenkilöitä, tasa-arvovaliokuntia, Berlusconia, tulospalkkiokehystä, projektipäälliköitä ja sosiaalisen pääoman kartoittamista.

Hyvä Joulupukki, Father Christmas, toivon vielä kovasti myös että Jouluni ei sisällä:

Henkilöstöpäälliköitä, toimintasuunnitelmaa, travelia, organisatorisia viitekehyksiä, klustereita, johtoryhmän vetäytymistä, penalteja, tuotantotilastrategiaa, uudelleentuotteistamista, kehityskeskusteluita, terroria, työvuorolistaa, organisaatiomuutoksia, päihdeyhdyshenkilöä, muutosagentteja, lounasseteleitä, tiimipalaveria, luotonvalvontaa, yt-neuvotteluita, koheesioetuja, elinkeinoelämän valtuuskuntaa, resurssien hallintaa, johdon tukea, uudelleenkoordinointia, itellaa, työyhteisön kehittämistä, työkyvyn ylläpitoa, arvonlisäveroa, ulosmarssia ja vertaisfiidbäkkiä.

Toivottavasti, rakas Joulupukki, en toivonut liikaa. Ai niin, vielä toivoisin, että Jouluni ei sisältäisi laihduttamista. Eikä se kyllä sisälläkään. Ajattelin syödä urakalla.

PS. Jos jotain konkreettista ja realistista nyt pitää toivoa, niin laita nyt sitten tulemaan vaikka ne kuminauhavyötäröfarkut (Large ).

Terveisin,