1. yle.fi
  2. Uutiset

Maakuntaradioiden lauantailähetykset muuttuvat valtakunnallisiksi

Yle Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu vuoden alusta. Lauantaiaamupäivien lähetys muuttuu valtakunnalliseksi ja esimerkiksi Rytkösen Soitot -toivekonsertin tilalle tulee uusi onnitteluohjelma. Tähän saakka maakunnista on tehty lauantaiohjelmaa viisi tuntia.

Minna Pyykkö
Lähetä meille postia!
Ohjelma Rytkösen SoitotYLE / Toni Pitkänen

Aamuun tulee uusi onnitteluohjelma "Onnen sävel", johon voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla tai kirjeellä.

Minna Pyykön luontoaiheinen ohjelma on tekijänsä näköinen uusi ohjelmasarja, jossa liikutaan Suomen luonnossa. Ohjelmassa pohditaan Suomen luonnon ilmiöitä, tavataan erilaisia aiheesta innostuneita ihmisiä: taiteilijoita, tutkijoita, harrastajia, ja perehdytään ympäristökysymyksiin luonnon lähtökohdista. Minna Pyykkö on palkittu luontotoimittaja, joka on toiminut Ylessä vuodesta 1990 lähtien.

Keskipäivään kasarimusiikkia

Keskipäivään tulee 80-lukuun painottuva viikoittainen musiikkiohjelma "Lakatut varpaankynnet", jota toimittaa musiikkitoimittaja Susanna Vainiola. Ohjelma välittää tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin.

Uudet ohjelmat kuullaan lauantaisin alkaen 8. tammikuuta. Uudistuksessa loppuvat myös lauantain maakunnalliset radiouutislähetykset. Uutisseuranta kuitenkin toimii entiseen tapaansa ja isot uutistapahtumat hoidetaan yhteistyössä valtakunnantoimituksen kanssa.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi