1. yle.fi
  2. Uutiset

Radio Suomen lauantait koko maan yhteisiksi

Ylen aikaisen lauantain ohjelmisto uudistuu ja muuttuu koko Radio Suomen yhteiseksi. Aamupäivän uusia ohjelmia ovat muun muassa onnitteluohjelma Onnen Sävel, joka kuullaan koko maassa.

luonto-ohjelmat
Radio-Suomi
YLE

Ylen aikaisen omat lauantaiaamupäivät vaihtuvat siis Radio Suomen yhteiseen ohjelmistoon.

Aamuun tulee uusi onnitteluohjelma "Onnen sävel", johon voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla tai kirjeellä. Ohjelma jatkaa myös Ylen aikaisessa kuultua onnittelulähetysten perinnettä. Nyt terveisiä voi lähettää kuitenkin koko Suomeen.

Aamu- ja keskipäivien uusia ohjelmia ovat lisäksi muun muassa uusi luontoaiheinen ohjelmasarja sekä 1980-lukuun painottuva musiikkiohjelma. Lauantain uuden luonto-ohjelman toimittaa Minna Pyykkö, musiikkiohjelman Lakatut varpaankynnet Susanna Vainiola.

Kanavapäällikkö Marja Keskitalon mukaan uudistuva ohjelmisto myötäilee kuulijoiden toiveita.

- Keskiviikkoiltaisin kuultavat luonto-ohjelmat ovat Radio Suomen kuulijoiden kestosuosikkeja, ja 80-luvun musiikkia ja ilmiöitä käsittelevä ohjelma toteuttaa kuulijoiden toiveita uudemmasta musiikkitarjonnasta, kertoo Keskitalo.

Lauantain juonnetut ohjelmat ja radiouutiset muuttuvat valtakunnallisiksi vuoden 2011 alusta. Keskitalon mukaan asia ei pidä sisällään suurta dramatiikkaa. Ylen hallintoneuvostolle kerrottiin tiistaina muutoksesta, joka on ollut aluetoimitusten tiedossa jo pitkään.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi