1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joululahjat

Mitä joululahjaksi naiselle?

Moni mies tuskailee tänäkin jouluna joululahjojen kanssa. Mitä ostaa tyttöystävälleen tai vaimolleen lahjaksi? Kuinka vaikeaa joululahjojen ostaminen on? Lahjaideoiden keksiminen tai joululahjojen ostaminen puolisolle voi aiheuttaa miehelle voimakastakin stressiä.

Toimittaja Olli Koski perehtyy naisille mieluisiin joululahjoihin tavaratalon meikkiosoastolla.
Katso Olli Kosken toimittama juttu. Kuvaus ja editointi Pasi Takkunen. (1:56)

Lahjanostajan mielessä pyörivät muun muassa kysymykset millainen lahja, mitä se maksaa ja onko paketin saaja tyytyväinen lahjaansa. YLE Pohjanmaan toimittaja Olli Koski selvitti lahja-asiaa ja kävi ilmi, ettei pelko lahjan epäonnistumisesta ole täysin aiheetonta.

Naisten mukaan miesten omin päin keksimät lahjavalinnat nimittäin osuvat harvemmin täysin kohdilleen. Tämä siitäkin huolimatta, että monet miehet varmistelevatkin onnistumistaan valitsemalla lahjaksi vaikkapa parfyymejä, alusvaatteita tai koruja.

Tunne naisesi

Kemikalion vinkkinä onnistuneeseen parfyymin valintaan on tutustua esimerkiksi nykyiseen kylpyhuonekaapin sisältöön.

Alusvaateliikkeissä on syytä olla tiedossa ainakin oikeat koot. Alusvaatekauppiaan mukaan miehet ovat tosin tottuneet viime vuosina asioimaan pitsien perässä hyvin myös ilman naisväen läsnäoloa. Miehillä on myös kohtuullisen hyvin silmää naistensa muodoille.

Lahjaksi naiselle kelpaavat myös, tietyin varauksin, hemmotteluhoidot, matka, suklaa tai kukat. Varmaa valintaa on kuitenkin paha mennä neuvomaan, sillä makuja on monia. Siksi varteenotettava vaihtoehto onkin lahjakortti.