Oulun kuoro sotii syöpäosaston hyväksi

Kuorosota huipentuu sunnuntaina Oulun ja Pihtiputaan kuorojen kaksinkamppailuun. Nelosen sunnuntai-illassa nähtävän ohjelman voittaja lahjoittaa 40 000 euroa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Oulun voitto toisi hyvää yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle.

kuoromusiikki
Suvi Teräsniska ja Mira Pelo-Kemppainen kilpailivat Kuorosodassa Oulun joukkueessa.
Suvi Teräsniska ja Mira Pelo-Kemppainen kilpailivat Kuorosodassa Oulun joukkueessa.YLE

Kuorosodan finaaliin yltänyt Oulun kuoro harjoittelee kiivasta tahtia loppuhuipennuksen esitystä. Kiirettä on pitänyt koko kuusi viikkoa, sillä harjoituksia on Oulussa kahdesta kolmeen kertaa viikossa. Finaalista kuoro lähtee hakemaan voittoa oululaisella avoimuudella ja rempseydellä.

- Me lähdemme liikkeelle asenteella. Pitää olla kunnianhimoinen ihan asiassa kuin asiassa. Haastaja on kova. Pihtipudasta ajattelin alunperinkin finaalivastustajaksi, jos sinne päästään, kuoronjohtaja Suvi Teräsniska pohtii.

- Tasoa on ollut kaikissa kuoroissa ja joka viikonloppu on ollut hirveä surku, kun joku joutuu lähtemään.

Kuorolaisille kuluneet kuusi viikkoa on ollut melkoista haipakkaa. Koti-iltoja ei harjoitusten lomassa ole juuri ehtinyt viettää ja viikonloputkin menevät täysin ohjelman teossa. Suvi Teräsniskan apuna kuoroa harjoituttaa Marita Pasanen, jonka harteille Teräsniska sysää suurimman kiitoksen kuoron menestyksestä.

- Marita nyt oikeasti on kuoronjohtaja ja mitä olen treeneissä häntä seurannut, niin kyllä hän sen homman handlaa. Itse olisin vain levitellyt käsiä, että miten tämä homma pitäisi tehdä.

- Minä olen enemmänkin tsemppaajana ja kerron kuorolaisille omista kokemuksistani. Jännittämisestä ja siitä, miten sen yli pääsee esiintymistilanteessa, Teräsniska kuvailee.

Kuorot taistelevat finaalista 40 000 euron hyväntekeväisyyspotista, joka Oulun voittaessa lankeaisi Oulun yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle.

- Se menisi ihan konkreettiseen laitteeseen. Sinne tarvitaan kantasolulaite, jolla syöpäpotilaiden omia kantasoluja kerätään talteen. Nykyinen laite on vanhenemassa ja he tarvitsevat uuden, Suvi Teräsniska mainostaa.

Lähteet: YLE Oulu