SDP: Tuntijako kaatui hyvistä syistä

SDP on tyytyväinen, että peruskoulun tuntijakouudistus meni hallituksessa nurin. Uudelle tuntijaolle ei ole näin hätäistä tarvetta, sanoo eduskunnan sivistysvaliokunnan demariedustaja Tuula Peltonen. Hän huomauttaa, että monet opetusammattilaiset olivat huolestuneita uudistuksen vahingollisista vaikutuksista.

talous

Tuntijakouudistuksessa esimerkiksi valinnaisuuden lisäämistä on kritisoitu eriarvoistavaksi, koska kaikilla kunnilla ei siihen liikenisi samassa määrin rahaa.

- SDP ei ole alusta alkaen hyväksynyt tuntijakouudistusta valmistelleen työryhmän niitä ehdotuksia, jotka toteutuessaan lisäisivät yhteiskunnassa laajasti eriarvoisuutta, heikentäisivät oppilaiden yleistä jatko-opintokelpoisuutta, vaikeuttaisivat kuntataloutta ja murentaisivat kansainvälisesti korkealaatuiseksi ja yhdenvertaiseksi arvioidun suomalaisen perusopetuksen, toteaa Tuula Peltonen.

Puolue keskittyisi tällä haavaa tuntijaon viilaamisen sijaan ennemmin ryhmäkokojen hillitsemiseen.

Keskusta kaatoi torstaina kokoomuslaisen opetusministeri Henna Virkkusen tuntijakoesityksen muun muassa rahasyistä. Uusi tuntijako olisi muun muassa tuonut peruskouluun oppiaineeksi draaman ja tarjonnut kolmea pitkää kieltä.

Lähteet: YLE Uutiset