Sauvolaisen porsaanfileerulla raatilaisten suosikiksi

Sauvolainen Kaisa Vasama on voittanut Suomalaisen Työn Liiton internetsivuston reseptikilpailun. Kilpailun raatilaiset valitsivat Vasaman porsaanfileerullan yksimielisesti voittajaksi.

Porsaan file
Possufileerulla
Kaisa Vasaman reseptin pohjalta tehty possufileerulla näyttää tältä.Dorit Salutskij

Kaisa Vasaman perheen joulupöydässä possunfileerulla on jo kymmenen vuotta korvannut kinkun.

- Nappaan ideoita television ruokaohjelmista ja haluan olla ajan hermolla. Arvostan lähiruokaa ja ostan esimerkiksi lihan suoraan kasvattajilta. Oma kasvihuone tuottaa tomaatteja ja yrttejä, sanoo voittoisan possunfileerullan ideoinut sauvolainen Kaisa Vasama.

Leivinuunissa valmistuvat myös laatikot. Vasaman perheen joulupöydästä löytyy myös savukalaa. Muita joulun herkkuja ovat hedelmäkakku ja suklaa.

Kaisa Vasaman ruokainnostuksen on noteerannut myös paikallinen Kunnallislehti, jonka nettisivujen Ruokatuokiota hän päivittää kerran pari kuukaudessa.

Raati kiitti possunfileerulla hienoa makua. Reseptikilpailun asiantuntevaan raatiin kuuluivat puheenjohtajana Ruokatieto ry:n koulutus – ja kehityspäällikkö Mirja Hellstedt, kirjailija ja kulinaristi Lasse Lehtinen, Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Maikki Kulmala ja MTV3:n Makuja-ohjelman toimittaja Netta Olaleye.

Suomalaisen Työn Liiton joulusivuston www.suomalainenjoulu.fi (siirryt toiseen palveluun) reseptikilpailu innostaa joka vuosi suomalaisia lähettämään omia jouluisia lempireseptejään.

Reseptikilpailun yleisöäänestyksen neljä suosituinta ohjetta toteutti Ravintolakoulu Perhon ensimmäisen vuoden opiskelijat lehtori Ulla-Maija Huovisen johdolla.

Lähteet: YLE Turku