Turkulainen Eevi Ruutti taistelee SM-mitalista

Taitoluistelun SM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Turussa. Naisten, miesten sekä juniorityttöjen ja -poikien yksinluistelun lisäksi mukana on jäätanssi. Naisten sarjan ennakkosuosikki on tänä vuonna Kiira Korpi.

taitoluistelu

Turkulaisista luistelijoista on mukana vain junioritytöissä kilpaileva Eevi Ruutti. Hän pääsi mukaan valintakisojen kautta.

Kiira Korven kisakunto on kohdallaan. Hän voitti kaksi viikkoa sitten uransa ja Suomen taitoluisteluhistorian ensimmäisen GP-osakilpailun Pariisissa. Viime vuoden Suomen mestari Laura Lepistö ei osallistu SM-kilpailuun jalkavaivojen takia. Lepistö joutuu edelleen parantelemaan syksyn aikana kipeytynyttä akillesjännettään.

SM-kisat ovat viimeinen näytönpaikka kohti EM-kisoja, jotka luistellaan Sveitsin Bernissä tammikuun lopussa. Naisissa Suomella on kilpailuun kolme paikkaa.

SM-mitaleille ja EM-kilpailuihin tähtää tänä vuonna tukku nuoria lupauksia kuten Cecilia Törn, Alisa Mikonsaari ja Beata Papp. EM-valinnat tehdään korkeimman Season Best (SB) pistemäärän perusteella. Suomen Taitoluisteluliitto on kuitenkin myöntänyt Laura Lepistölle, viime vuoden arvokisamitalistina, osallistumisoikeuden EM- ja MM-kilpailuihin.

Lähteet: YLE Turku