1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hautapaikkapula pakotti Porvoon avaamaan keskeneräisen hautausmaan

Porvoossa on vihitty käyttöön keskeneräinen hautausmaa-alue. Näsin hautausmaan laajennuksen ensimmäinen osa oli otettava käyttöön, koska tuhkahautapaikat olivat loppuneet.

Kotimaan uutiset
YLE

Keskeneräisen hautausmaan vihkimistä varten Porvoon suomalainen seurakunta oli hakenut Helsingin hiippakunnan piispalta Irja Askolalta luvan. Vihkimisen toimitti perjantaina kirkkoherra Heikki Hakamies yhdessä Borgå svenska domkyrkoförsamlingin tuomiorovastin Mats Lindgårdin kanssa.

Vihkimisen myötä saadaan käyttöön noin 50 tuhkahautapaikkaa.

– Meille tuli yksinkertaisesti kiire, koska Näsin haustausmaalta alkoivat loppua hautapaikat. Eli oli pakko vihkiä paitsi ne hautapaikat, joita tarvittiin niin samalla sitten katsottiin parhaaksi vihkiä koko uusi alue käyttöön. Kirkkohan huolehtii hautatoimesta hautatoimilain mukaan ja se on yksi kirkon yhteiskunnallisista tehtävistä ja olisi ollut äärimmäisen noloa jos olisi jouduttu sanomaan ihmisille ei oota, perustelee kirkkoherra Heikki Hakamies hauta-alueen vihkimistä.

Ensimmäisen laajennusosan piti valmistua vuoden loppuun mennessä, mutta sääolosuhteiden takia istutus- ja kiveystyöt saadaan päätökseen vasta toukokuussa.

Sen valmistuttua Porvoon hautausmaalla on lähes 350 uurnahautapaikkaa.

Kokonaisuudessaan Näsin hautausmaan laajennus valmistuu vasta vuonna 2018, jonka jälkeen Porvoossa on lähes 3500 uutta hautapaikkaa sekä uurnille että perinteisille arkuille.

Lähteet: YLE Helsinki / Hanna Myllys

Lue seuraavaksi