Musikaalit ja dekkari imivät teatterin penkkiin

Jyväskylän kaupunginteatterissa kävi päättyneen näytäntövuoden aikana reilut 55 000 katsojaa. Eniten yleisöä keräsi My Fair Lady -musikaali, jonka näki lähes 16 000 katsojaa.

teatteritaide
YLE Keski-Suomi

Toiseksi suosituin esitys Jyväskylän kaupunginteatterissa oli Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Koko perheen näytelmässä vieraili yli 12 000 katsojaa.

Yhteensä koko perheen teatterin katsojaluvut kipuavat liki 15 000 katsojaan, kun suuren näyttämön Heinähatun ja Vilttitossun lukuihin lisätään pienen näyttämön kevään Viirun ja Pesosen yli 1000 katsojaa ja syksyn Vaavin salattu elämä -naperonäytelmän nähneet reilut 1000 silmäparia.

Myös dekkari kiinnosti katsojia syyskaudella. Marraskuussa ensi-iltaan tullutta Ansa-dekkarinäytelmää kävi kaupunginteatterissa katsomassa reilut 5000 ihmistä.

- Se on erinomainen luku ja kertoo, että myös jännitykselle on sijansa laitosteatterin ohjelmistossa, kertoo teatterinjohtaja ja Ansan ohjannut Anssi Valtonen.

Musikaalien vetovoimasta kertoo myös se, että Ulvova mylläri -kansanmusikaali keräsi vielä kevätkaudenkin aikana yli 5000 katsojaa. Näin ollen vuoden 2010 aikana musikaaleja kävi kaupunginteatterissa katsomassa yhteensä yli 20 000 katsojaa.

- Musikaalien ja koko perheelle suunnatun teatterin vetovoima on kiistaton ja imu tuntuu jatkuvan vuodesta toiseen - ainakin meidän teatterissamme, toteaa Valtonen.

Lähteet: YLE Keski-Suomi