1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kahvikapselit

Kapselikeitin ylsi jouluhitiksi

Joulun 2010 hittituotteeksi on muodostunut kapselikeitin. Vahvasti markkinoitu tuote on joiltakin maahantuojilta jo loppunut.

Kapselikeitin on joulun 2010 hittituote Kuva: YLE Pia Ekholm

Myymälöissä sitä vielä on, hieman merkistä riippuen, paljastaa soittokierros alan liikkeisiin. Viikonlopun jälkeen saattaa tilanne ollakin jo toinen, kommentoivat kodinkoneammattilaiset. Turusta Kupittaan citymarketista vapaa-ajanosaston päällikkö Ulla-Maija Kiesi uskoo tehokkaan markkinoinnin auttaneen menekkiä.

- Selvästi näkyy, että uusi erikoiskeitin on se tämän vuoden juttu kyllä. Etenkin nuoriin perheisiin sitä hankitaan. Yksi syy on ehkä myös se, että halutaan jotain uutta mitä ei vielä ole. Menekistä huolimatta uskon kyllä, että niitä riittää myytäväksi jouluun saakka, sanoo Kiesi.

Kahvilasta omaan kotiin

Kapselikeitin keittää erikoiskahveja ja jopa kaakaota tavallisen lisäksi. Koneeseen ladataan kahvikapseli maun mukaan. Latte-, cappuccino-, espresso- ja vaikkapa kaakokapselit myydään paketeissa erikseen. Perinteistä kahviakin se keittää. Laitteen myynti ampaisi nousuun nopeasti, kertoo myyntipäällikkö Veli-Pekka Vainionpää Porin Itäkeskuksen Prismasta.

- Sille on selkeästi ollut luontaista kysyntää, mikä vain ei ole aiemmin tullut esille, kun tuote on uusi. Kyllähän sen itsekin kahviloissa käydessä on huomannut, että tosi paljon ihmiset tilailevat keskieurooppalaisia kahveja, kuten latteja ja cappuccinoja ja muita. Sitten kotonakin halutaan saada samaa ja helposti, tuumii myyntipäällikkö Vainionpää.

Muita hittituotteita ovat nyt lämpöhuopa ja kirkasvalolamppu. Viime joulun ykköstuotetta piikkimattoa ei enää juuri kysellä.