"Mahtava kapellimestari ja charmantti henkilö"

Radion sinfoniaorkesterilaiset kiittävät tulevan ylikapellimestarinsa Hannu Linnun innostuneisuutta ja kehityskykyä. Ensimmäisen konserttimesterin Petri Aarnion mielestä ylikapellimestarin roolissa tärkeää on pystyä kehittymään ja uudistumaan. Kun sama kapellimestari on saman orkesterin edessä vuodesta toiseen, on tuoreuden säilyttäminen haastavaa.

kulttuuri
Kapellimestari Hannu Lintu
Heikki Tuuli

- Eli ohjelmistosta riippumatta pitäisi aina löytää uusi ilme ja musiikin kautta pitäisi aina olla uutta annettavaa itsestään, Aarnio sanoo.

Radion sinfoniaorkesterin alttoviulun äänenjohtaja Ilari Angervo on tehnyt yhteistyötä Hannu Linnun kanssa useita vuosia. Hän painottaa, että Lintu on tänä aikana yllättänyt kehityskyvyllään.

- Hän on mielettömän kehityskelpoinen yksilö, vaikka tämä kuulostaakin kornilta, koska hänhän on jo todella suurenmoinen muusikko ja mahtava kapellimestari. Mutta tarkoitan tällä sitä, että tuntuu siltä, että Hannun on mennyt askeleen eteenpäin joka kerta kun hän tulee orkesterin eteen. Ja hänen räiskyvä persoonansa, joka on nuoruusvuosina ehkä pelottanut joitakin orkesterin muusikoita, on ainakin omasta mielestäni hieman pehmennyt, sanoo Angervo.

Angeron mukaan Lintu on nopeasti asioista innostuva, eikä pelkää tuoda mielipiteitään esiin ja viedä niitä eteenpäin.

- Mutta hän on kyllä myös nöyrä taiteilija ja osaa myöntää, jos jonkun toisen idea on ollut hyvä tai parempi kuin hänellä itsellään on ollut. Näen ja koen, että hän on aivan ensiluokkaisen hieno taiteilijapersoona, Angervo kertoo.

- Hän on lisäksi charmantti henkilö, joka osaa varmasti myös edustaa orkesteria ulospäin mainiosti ja joka osaa houkutella uusia ihmisiä kiinnostumaan RSO:n tekemisistä. Lisäksi hän on tinkimätön taiteilija joka härkäpäisesti ajaa taidetta ja musiikkia eteenpäin, Angervo sanoo.

Aarnio näkee Linnun innostuneisuudessa potentiaalia koko orkesterin kehittymiselle.

- Aina silloin kun kapellimestari on innostuneen organisoitu, yhteisen musisoinnin hekuman aikaansaaminen on helppoa. Ja tätä me odotamme Hannu Linnulta ja tiedämme Hannun siihen myös pystyvän. Ja uskon, että joidenkin vuosien kuluttua ollaan paljon pidemmällä ja tehdään varmasti hienoja asioita hänen kanssaan, sanoo Aarnio.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset