1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siikalatva

Julma-Juha ei saa taulurahoja

Siikalatvan kunta tyrmäsi täysin maksun juoksijalegenda Juha Väätäisen maalaamasta teoksesta. Valtuusto oli yksimielisesti sitä mieltä, ettei kirjailija Pentti Haanpäätä esittävää taulua lunasteta. Myös ehdotus neljän tuhannen euron maksusta kaatui äänin 12-11.

Siikalatva

Juoksijalegenda, taiteilija Juha Väätäinen ei saa taulustaan korvausta Siikalatvan kunnalta. Teos esittää kirjailija Pentti Haanpäätä.

Valtuusto äänesti asiasta maanantaina peräti kaksi kertaa. Ensimmäisessä äänestyksessä koko 23-henkinen valtuusto tyrmäsi kunnanhallituksen esityksen teoksen lunastamisesta. Valtuutettu Timo Hakkarainen esitti, että taulusta olisi maksettu 4 000 euroa, mutta ehdotus kaatui äänin 12-11. Väätäinen pyysi taulusta 11 120 euroa, jota kunnanhallitus oli esittänyt Piippolan kylän kirjaston hankintakuluiksi.

Tauluasia tuli esille syksyllä, kun Väätäinen toimitti teoksen Siikalatvan kunnalle. Se sijoitettiin Piippolan kylän kirjaston seinälle. Tauluhankinnasta ei löydy päätöstä entisen Piippolan kunnanhallituksen tai -valtuuston pöytäkirjoista.

Siikalatvan kunnasta kerrotaan, että asiasta on käyty suullista keskustelua muun muassa kesätapahtuman yhteydessä jo vuonna 2007. Aiemmin maksuun ei osattu varautua talousarviossa.

Siikalatvan kunta aloitti 1.1.2009. Kuntaliitokseen tulivat mukaan Kestillä, Piippola, Pulkkila ja Rantsila.

Lähteet: YLE Oulu / Tiina-Leena Kurki

Lue seuraavaksi