Etelä-Karjala sai oman kulttuurikirjeenvaihtajan Turkuun

Etelä-Karjala on saanut oman kulttuurikirjeenvaihtajansa Turkuun, sen ollessa ensi vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Turku
2011 Kulman seinää koristaa pallokuvioinen taulu.
YLE Turku / Elina Ojanotko

Maakunnan edustaja on turkulaistunut, mutta Parikkalasta kotoisin oleva mainostoimistosa copywriterina toimiva Tiina Vesalainen. Kulttuurikirjeenvaihtajan tehtävään kuuluu poimia kulttuurivuoden tarjonnasta kotimaakuntansa asukkaita kiinnostavia tapahtumia ja ilmiöitä.

Vesalainen pitää tehtävää haastavana, mutta ideoita hänellä on.

- Esimerkiksi ruoka on sellainen aihe. Meillä on aika rikas karjalainen ruokakulttuuri ja siihen vois tuoda täältä lisää tai kertoa täältä, että täälläkin päin on rikasta ruokakulttuuria. se vähän yhdistää. Lisäksi haluaisin ottaa esillä myös liikunta- ja urheilupuolta, Vesalainen ideoi.

Turkulaisilla on tunnetusti tietynlainen maine Suomessa. Vesalaisen mukaan eteläkarjalaisia ja turkulaisia yhdistäviä tekijöitä kuitenkin on.

- Totta kai karjalaisia pidetään välittöminä ja turkulaisia hitaasti lämpeävinä ja varautuneina, mut kun täällä Turussa sitten tutustuu ihmisiin niin täälläkin on ihan välittömiä ihmisiä. Ja onhan murteissakin erilaisuudestaan huolimatta jostain samanlaisia piirteitä, Vesalainen pohtii.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala