Museonjohtajan erojupakasta poliisitutkinta Vaasassa

Tikanojan taidekodin ja Kuntsin modernin taiteen museonjohtajan eroon johtaneista toimista on tehty tutkintapyyntö poliisille. Poliisi vahvistaa, että tapauksen tutkinta on aloitettu. Tutkintapyynnön ovat tehneet vaasalaisvaltuutetut Heimo Hokkanen ja Kari Pastuhov.

kulttuuri
Kuntsin säätiön juhlavuoden kunniaksi Kuntsin modernin taiteen museoon Vaasaan on koottu näyttely säätiön teoksista.
YLE/Hans-Mikael Holmgren

Pohjanmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario Matti Palojärvi vahvistaa, että poliisi on ottanut museonjohtaja Anne-Maj Salinin tapauksen tutkintaan. Jutulle on määrätty tutkinnanjohtaja, mutta varsinaisesti tutkinta käynnistyy vasta tammikuussa joululomien jälkeen. Vielä ei ole tietoa esimerkiksi mahdollisesta rikosnimikkeestä.

Tutkintapyynnön tehneet valtuutetut haluavat tutkinnan avulla selvittää, onko entinen museonjohtaja Anne-Maj Salin tai joku muu kaupungin virkamiesjohdossa toiminut laittomasti.

Aamulla puhelimitse tavoitetun Heimo Hokkasen mukaan hän haluaa poliisin selvittävän esimerkiksi, onko Salinin erokorvaus laillinen, vaikka hänen on todettu käyttäneen kaupungin luottokorttia kyseenalaisesti. Hokkanen perustelee tutkintapyynnön tekemisen ajankohtaa sillä, että hän odotti sen tulevan kaupungilta, joko lakimieheltä tai tilintarkastajilta.

Tikanojan taidekodin johtokunta hyväksyi perjantaina sopimuksen jossa Anne-Maj Salin saa 50 000 euron erorahan.

Tutkintapyynnöstä kertoi ensin Vasabladet verkkosivuillaan.