Tyynenmeren saarelta löytyi ehkä Amelia Earhartin jäännöksiä

Maailmanympärilennolla vuonna 1937 kadonneen lentäjä Amelia Earhartin jäännöksiä on saattanut löytyä syrjäiseltä Tyynenmeren saarelta. Tutkijaryhmän löytämiä luunkappaleita verrataan nyt laboratoriossa Earhartin sukulaisen DNA-näytteeseen.

Ulkomaat
Amelia Earhart Lockheed Electra -koneensa edustalla
Great Images in NASA

Amelia Earhart katosi yhdessä navigaattori Fred Noonanin kanssa heinäkuussa 1937 yrittäessään lentää ensimmäisenä naisena maapallon ympäri. Heidän kohtalonsa on pysynyt arvoituksena.

Oklahoman yliopiston tutkijaryhmä löysi 2 900 kilometrin päässä Havaijilta sijaitsevalta saarelta kolme luunkappaletta ja merkkejä siitä, että saarella olisi elänyt haaksirikkoutunut ihminen tai useampi ihminen. Earhartin lentoreitillä olevalta saarelta löytyi muun muassa avattuja simpukoita ja leirin jäänteet.

Tutkijoiden mukaan löydökset saattaisivat todistaa Earhartin tehneen pakkolaskun saarelle ja eläneen siellä jonkin aikaa. Nousuvesi on ehkä huuhtonut lentokoneen kappaleet mereen, sillä niitä ei ole löydetty saarelta.

Tutkijat muistuttavat, että luiden kuulumisesta juuri Earhartille tai edes siitä, että ne varmasti ovat ihmisluita, ei ole varmuutta. Kestää vielä kuukausia ennenkuin laboratoriotestit kertovat, ovatko kyseessä todella Earhartin jäännökset.

Lähteet: AP