Hetemäen työryhmän loppuraportti säikäytti nettikeskustelijat

Verotuksen uudistamista pohtinut Martti Hetemäen työryhmä on jättänyt loppuraporttinsa. Työryhmä ehdottaa, että asuntolainan korkovähennys poistetaan asteittain. Kotitalousvähennystä esitetään pienennettäväksi 50 prosenttiin. Nettikeskustelijat analysoivat korko- ja kotitalousvähennystä ja puolustivat varattomia asuntovelkaisia.

Kotimaa
Moderni keittiö
YLE

Nimimerkki PKP ei pidä korkovähennystä reiluna.

"Asuntolainan korkovähennys on epäoikeudenmukainen, mitä suuremmat tulot jollakin on sen suuremman hyödyn siitä saa. Vaikka lainasumma olisi molemmilla täysin sama. Joutaa pois koko vähennys."

Nimimerkki vain köyhiä jäljellä etsii ratkaisua.

"Suomessa on on se ongelma, että oikeasti varakkaita on todella vähän, ja jo nyt progressiviisen verotuksen ansiosta noin 10 % palkansaajista maksa tämän koko lystin, muilta kun ei ole olennaisesti mitä verottaa enempää.."

Nimimerkki pienet tulot pitää kotitalousvähennystä varakkaiden huvina.

"Mitä hyötyä on kotitalousvähennyksestä köyhille, ei yhtään mitään. Siivoojan palkoilla ei paljon kotiapulaista tai remonttimiestä palkata. Kotitalousvähennyksestä ei hyödy kuin parempituloiset."

Nimimerkki Vihainen ei pidä esityksestä.

"Ei käy! Jotain rajaa jo keskituloisten kyykyttämiselle ja kukkarolla käymiselle!"

Nimimerkki Raha ratkaisee ! ei pidä tästä pelistä.

"Hetemäen työryhmä jatkaa sinivihreän hallituksen palkansaajia kyykyttävää linjaa. Talouselämän ja hyvätuloisten verorasitusta on kevennetty ja kevennetään ja näin syntyvä budjettivaje täytetään palkansaajien taskusta."

Nimimerkki Säästöjen aika karsisi virkamiehiä.

"Puuttukaa tähän menopuoleen eli valtiolta ja kunnista voisi vähentää suuret määrät virkamiehiä.Tarvitaanko tässä maassa kaikkia alivaltiosihteereitä ja muita paperin pyörittäjiä !"

Nimimerkki Nyt olen hyvin vihainen puolustaa suomalaista hyvinvointia.

"Tässä ajetaan Suomen taloutta Anglomalliseen riistokapitalismiin. Ei tyhmempää toimenpidettä voi ajatella. Katsokaa nyt hyvät päättäjät miten kurjasti kansa noissa englanninkielisissä maissa asuu, missä jamassa niiden "hyvinvointi" on ja miten noiden maiden valtion talous on uppoamista vaille valmis."

Nimimerkki asuntovellalinen irvailee tilanteella.

"Tämähän on loistavaa keksintö. Nostetaan samalla vielä verotusta ja lasketaan pienituloisten palkkoja jolloin saadaan asuntovellalisille lisää motivaatiota käydä töissä. Tämä on loistava keksintö sitten atommipommin."

Lähteet: YLE Uutiset