Teiniraskaudet vähentyivät ennätysmäisesti Yhdysvalloissa

Teinityttöjen raskaudet ovat vähentyneet ennätyksellisen paljon Yhdysvalloissa. Viime vuonna tuhatta 15 - 19-vuotiasta tyttöä kohden syntyi 39 lasta, mikä on vähemmän kuin kertaakaan vuonna 1940 alkaneen tilastoinnin aikana.

Ulkomaat

Hallituksen raportin mukaan teiniraskauksien määrä supistui edellisvuodesta kuusi prosenttia. Tästä huolimatta Yhdysvaltain teiniraskaudet ovat huomattavasti korkeammalla tasolla kuin 16 muussa kehittyneessä maassa. Noin kymmenen prosenttia kaikista Yhdysvalloissa syntyvistä vauvoista syntyy teiniäidille.

Asiantuntijoiden mukaan talouden taantuma on vähentänyt synnytyksiä Yhdysvalloissa, ja on todennäköinen syy myös teiniraskauksien vähentymiseen. Taloushuolien ja työttömyyden aiheuttamat paineet vaikuttavat luultavasti myös nuoriin tyttöihin.

Myös populaarikulttuurilla saattaa olla osansa teiniäitien määrän vähentymisessä, sillä teiniraskauksia on seurattu MTV:n tositelevisiosarjassa ja niistä on kohistu varapresidenttiehdokas Sarah Palinin teinityttären raskauden yhteydessä.

Eniten teiniraskauksia Yhdysvalloissa oli vuonna 1957, jolloin tuhatta 15 - 19-vuotiasta kohden syntyi 96 lasta.

Lähteet: AP